Home > Ontdek op een speelse manier de lokale handelaars van Jabbeke dankzij een boeiende verhalentocht

Ontdek op een speelse manier de lokale handelaars van Jabbeke dankzij een boeiende verhalentocht

Geschreven op 16 maart 2022 om 08:34 door Mario De Wilde

Jabbeke organiseert met Raad van Lokale Economie een verhalentocht in samenwerking met lokale handelaars. Inderdaad, tijdens de paasperiode zal je in Jabbeke een leuke verhalentocht kunnen doen. Gemeente Jabbeke werkte in samenwerking met de Raad van Lokale Economie een traject uit waarbij 25 panelen terug te vinden zijn bij lokale handelaars over de vijf deelgemeenten. Het verhaal dat tijdens deze tocht verteld wordt, is geschreven door Onno van Gelder met tekeningen van Henk Devynck. Het gaat over een meisje Annie en een jongen Jeroen die wat ‘eigenaardig’ zijn en een gouden paasei moeten zoeken naar aanleiding van een wedstrijd. De verhaallijn sluit goed aan bij
de paasperiode, maar ook het thema ‘pesten’ waarrond afgelopen periode veel aandacht aan werd besteed. Op die manier wordt het onderwerp bespreekbaar en kan het tijdens de tocht een gesprek op gang brengen. Een leuk detail is dat het verhaal speciaal voor de gemeente Jabbeke geschreven werd en zich ook afspeelt in eigen gemeente.

De verhalentocht start aan het Vrijetijdscentrum in Jabbeke en loopt over een bewegwijzerd traject van 28 km. Hierbij worden alle deelgemeenten aangedaan. Het initiatief gaat op 20 maart van start en loopt tot en met 17 april. Deelnemen kan volledig gratis! Het traject is terug te vinden op de gemeentelijke website (www.jabbeke.be/link/verhalentocht). Aan de verhalenwandeling wordt ook een zoektocht gekoppeld. Onderweg zullen er letters te vinden zijn bij lokale handelaars. Met deze letters kan een zin gemaakt worden, die je toegang geeft tot een verborgen website. Op deze website kan je inschrijven voor de paaseierenraap op maandag 18 april in het Maskobos. 150 kinderen kunnen hier dan op zoek gaan naar paaseieren en hun mandje vullen met chocolade. Heb je de zoektocht gedaan en de zin kunnen vormen? Surf dan naar www.jabbeke.be/link/(vul aan met de geheime zin). Het is een ideale uitstap om in de paasvakantie, alleen of met kinderen en volledig coronaproof te ondernemen.

1 reactie

Marijke Verschaeve
Geschreven op 2022-03-19 11:12:10
Mooi initiatief! Zorgt voor verbinding op de gemeente! 👍

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.