Home > Ontdek hier alle activiteiten in West-Vlaanderen tijdens Kunstendag voor Kinderen op 20 november

Ontdek hier alle activiteiten in West-Vlaanderen tijdens Kunstendag voor Kinderen op 20 november

Geschreven op 8 november 2022 om 17:22 door Mario De Wilde

Op zondag 20 november is het weer zover; de nieuwe editie van Kunstendag voor Kinderen komt eraan. Voor de 11e keer worden er in heel Vlaanderen en Brussel bijzondere en kunstige activiteiten op kindermaat georganiseerd. Kinderen tot 12 jaar proeven de hele dag van theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur en beeldende kunst (of een combinatie ervan), en dit samen met hun (plus)ouders, grootouders, ooms, tantes, broers en zussen. Kruis zondag 20 november aan in je agenda. Met meer dan 300 activiteiten is je vervelen gewoonweg geen optie. Maureen Van Herberghen, bekend van Ketnet-serie Helden en Q-Music, is enthousiaste ambassadrice van deze editie.
SMAK Martin Corlazolli

Volledige dag in het teken van kinderen en kunst

Kunstendag voor Kinderen, een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur en georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media, wil de participatie van kinderen aan het kunstenaanbod bevorderen. Kinderen leren anders kijken naar de wereld om hen heen en doen dingen die onmogelijk lijken. Kinderen zijn daarenboven het publiek van morgen. Met een recordaantal activiteiten (meer dan 300!) wordt kiezen tussen al dat leuks geen koud kunstje. Het ganse arsenaal aan activiteiten over heel Vlaanderen en Brussel vind je hier. Deze 11de editie van Kunstendag voor Kinderen, staat helemaal in het teken van ‘Natuur’ en ‘Natuurtalenten’. Brusselse en Vlaamse cultuurhuizen zetten de deuren wijd open en voorzien tal van leuke en creatieve activiteiten waarin de natuur centraal staat en waar kinderen volop hun (natuur)talenten kunnen ontdekken.

 Op de agenda in West-Vlaanderen

Eropuit? De leukste activiteiten van Kunstendag voor Kinderen vind je in West-Vlaanderen. Een zintuiglijk figurentheatervoorstelling in een gezellig caravannetje, een workshop acteren, drummen of goochelen of tekenen met Ensor. Zaal De Fontein in Pittem, Mu.Zee in Oostende of Theater Antigone in Kortrijk. Er valt heel wat te beleven en er is voor elk wat wils! Keuzestress alom, maar we lichten er alvast enkele activiteiten uit. Op deze link ontdek je alvast flink wat leuks.

Maak en style jouw eigen wielerkoersmusette – Roeselare

Met de hulp van Studio Stoflov naai je je eigen musette (*) uit oude wielervlaggen en -baches. Je leert ook alles rond zeefdrukken. Pimp jouw stoffen musette! (*) Een musette is het stoffen bevoorradingszakje met etenswaar dat renners tijdens een wielerwedstrijd aangereikt krijgen. Een knapzak dus.

KOERS. Museum van de Wielersport, Roeselare, € 5, lees alle informatie hier.
Met je hoofd in de wolken – Kortrijk 

Met je hoofd in de wolken?
Vouwen en versieren?
Of een kroontje vol natuur?
Kom langs en creëer je eigen origineelste hoofdsculptuur!

BS De Kleine Kunstgalerij, Kortrijk, € 5, lees alle informatie hier.
Kunstige koekjes en cakejes bakken – Kuurne

Bake Off is je droom? Kom dan maar oefenen bij Mama Mona. Lekkere koekjes en kunstige cupcakes leren bakken én… proeven natuurlijk!

Dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard, Kuurne, € 8, lees alle informatie hier.
Silent Disco – Oostende

Kunstendag voor Kinderen swingt de pan uit! Enkele dj’s nemen plaats in de Grote Foyer van het cultuurcentrum De Grote Post in Oostende en laten je helemaal zelf beslissen op welke muziek je de benen wil losgooien.

Cultuurcentrum De Grote Post, Oostende, gratis, lees alle informatie hier.
Leren acteren – Kortrijk

Droom je van een carrière als the next Finn Wolfhard (Mike uit Stranger Things) of Amandla Stenberg (Rue uit The Hunger Games)? Dan is deze workshop acteren door speelster en maakster Axelle Verkempinck écht iets voor jou. Axelle is een vast gezicht bij Theater Antigone en leert je heel graag de kneepjes van het vak.

Theater Antigone, Kortrijk, gratis, lees alle informatie hier.
AMBASSADRICE MAUREEN VANHERBERGHEN
Maureen Vanherberghen is de trotse ambassadrice van de 11e editie van Kunstendag voor Kinderen. Maureen is Q-DJ en zangeres en is razend bekend bij kinderen door onder meer haar rollen in de Ketnet-series D5R en Helden.

Maureen daagt kinderen graag uit tijdens deze editie: “Dit is écht iets voor mij. Als ik aan kinderen mee de goesting kan geven om te ontdekken wat ze goed kunnen dan is dat alleen maar een voorrecht!” 

© Departement Cultuur, Jeugd & Media

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.