Home > Ontdek de Middelkerkse polders met ‘Expeditie Hinterland’

Ontdek de Middelkerkse polders met ‘Expeditie Hinterland’

Geschreven op 3 juli 2020 om 09:26 door Mario De Wilde

‘Expeditie Hinterland’ is 100% ‘corona proof’ ontspanning voor het ganse gezin en bundelt alle troeven van het uitgestrekte Middelkerkse polderland handig in een brochure. Het hinterland bulkt trouwens van de prachtige plekjes en dat wil het gemeentebestuur geweten hebben.

Instapklaar en handig

‘Expeditie Hinterland’ is een instapklaar activiteitenpakket dat je te voet, met de fiets of met de vespa door het Middelkerkse hinterland loodst. Comfortabel pauzeren kan in alle comfort op de opgefriste picknickplekjes. Extra schuilhutten dienen als welgekomen parasol of paraplu.

Op snoeptocht?

Het Middelkerkse hinterland is druk bezaaid met stopplaatsen om een ijsje te likken, een streekbiertje te drinken of een verse, zoete aardbei te snoepen. ‘Expeditie Hinterland’ zet al die smulplekken op een handige overzichtskaart. ‘Smoefelen’ met zicht op grazende koeien: sommige handelaars voorzien lekkere picknickarrangementen voor de nodige bevoorrading in het veld.

Speelexpeditie

Ook kleinere avonturiers kunnen zonder moeite op ‘Expeditie Hinterland’. Toffe speelplekjes, zoals houten apenparcours, petanqueterreinen of een blotevoetenpad zorgen voor een leuke speeldimensie op je ‘Expeditie Hinterland’.

Op zoek naar Pol Demol

Tijdens ‘Expeditie Hinterland’ kom je zeker en vast Pol Demol of één van zijn vriendjes tegen in het gras. Deze mollen zijn kunstwerken van kunstenaar Rik Delrue uit Sint-Pieter-Kapelle. Ze bezorgen ‘Expeditie Hinterland’ nòg meer extra beleving dankzij mollenzoektocht die je al wandelend of fietsend kan doen.

Rustige toeristische schatkamer

Naast de twee volwaardige badplaatsen is het Middelkerkse hinterland een groene, toeristische schatkamer. “En daarom verdient het een prominente plek op ons toeristisch podium”, stelt toerismeschepen Tom Dedecker.  “Ons hinterland herbergt heel wat aantrekkelijke logies zoals vakantiehoeves of knusse b&b’s. Het is de ideale uitvalsbasis voor wie een actieve gezinsvakantie in de rust wil. Als je wil, sta je met de fiets in een wip aan het strand. Maar evengoed kun je dankzij het veilige fietsnetwerk, de landelijke wegen en de prachtige plekjes jaar-in-jaar-uit tot rust komen in de Middelkerkse polders”, stelt schepen voor toerisme Tom Dedecker.

Meer info?

Haal je expeditiegids op aan de toerismebalie in Middelkerke of Westende of bekijk het volledige aanbod op www.middelkerke.be/expeditiehinterland .

Foto’s Luc Cassiman

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.