Home > Ontdek de Leie met de milieuboot tussen Sint-Eloois-Vijve en Kortrijk

Ontdek de Leie met de milieuboot tussen Sint-Eloois-Vijve en Kortrijk

Geschreven op 16 augustus 2021 om 12:03 door Mario De Wilde

De Milieuboot organiseert van 7 tot 29 september 2021 milieuboottochten op de Leie tussen Sint-Eloois-Vijve en Kortrijk. Een unieke kans om samen met je familie, vrienden, klas, vereniging of milieuraad op een boeiende manier kennis te maken met deze rivier in eigen streek. Onder deskundige begeleiding van onze lesgevers hoor je op een interactieve manier het verhaal van de Leie. De Leie is een belangrijke schakel in de scheepvaartroute tussen de Seine en de Schelde. De rivier wordt momenteel aangepast voor schepen tot 4500 ton. Het blijft een uitdaging om ook tegelijk natuur, landschap en recreatie te valoriseren. Heel wat steden integreren de Leie als groenblauw netwerk in hun stadsvernieuwing en willen zo bewoners en bezoekers dichter bij het water brengen.
Wil je meer weten? Reserveer vooraf je plaats aan boord van de milieuboot en ontdek het volledige verhaal van de Leie. In het laboratorium kan je ook meehelpen de waterkwaliteit bepalen en kan je determineren welke macro-invertebraten er in het water leven. Je krijgt tips mee om duurzaam om te gaan met water en hoe je kan helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Een tocht met de milieuboot is een aanrader voor jong en oud.

Op weekdagen zijn er Educatieve milieuboottochten voor scholen. Op zaterdagvoormiddag 18 september kan je samen met je familie, vrienden of vereniging meevaren op de Leie met vertrek en aankomst in Kortrijk. Voor grote groepen zijn nog andere data mogelijk. Alle Corona-richtlijnen van de overheid worden nauwkeurig gevolgd en aan boord toegepast.

Praktisch
Wanneer: zaterdag 18 september
Waar: op de Leie vanuit Kortrijk (juiste locatie bij inschrijving)
Uren: van 10u tot 13u
Prijs: 8 euro per volwassene; 4 euro per -18 jarige
Inschrijving: verplicht via https://www.milieuboot.be/inschrijf_formulier.php
Meer info: https://www.milieuboot.be/ info@milieuboot.be 053 72 94 20
Sociale Media: Facebook Instagram

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.