Home > Ontdek al fietsend de land- en tuinbouwbedrijven in de regio Staden

Ontdek al fietsend de land- en tuinbouwbedrijven in de regio Staden

Geschreven op 9 september 2021 om 11:25 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur Staden en de provinciale landbouwkamer West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de Stadense land- en tuinbouw in de kijker te zetten. Met de fietstocht ‘Landbouw is Lekker’ ontdekken fietsers tal van bedrijven die een belangrijke rol spelen in de lokale kweek van voeding en sierteelt.

Fietstocht van 50 kilometer
Met de fietsroute ‘Landbouw is lekker’ maken fietsers van dichtbij kennis met tal van landbouwen tuinbouwbedrijven in Staden. Langsheen een route van 50 kilometer ontdekken ze van dichtbij de link tussen wat op het terrein te zien is en wat uiteindelijk op hun bord of in hun tuin terecht komt.

Lokale teelt in de kijker
De campagne is een initiatief van de Provinciale Landbouwkamer die extra wil informeren over het belang van landbouw in ons dagdagelijkse leven. Een aanbod waar het gemeentebestuur van Staden maar al te graag op intekende.
“Het landelijke en groene karakter van Staden zijn troeven die we verder willen versterken. Landbouw is een belangrijk, onmisbaar onderdeel daarvan. Recent hebben we als gemeentebestuur met de campagne ‘(H)eerlijk Staden’ lokale teelt extra in de kijker gezet naar onze inwoners. Deze fietstocht sluit naadloos aan op dat initiatief. We willen inwoners en bezoekers van de gemeente duidelijk maken welke belangrijke rol landbouw speelt in ons leven. Maar bovendien willen we hen de kortste weg tonen naar lokale teelt. Met hun lokale aankoop geven ze het milieu, hun eigen gezondheid en de gepassioneerde landbouwers en siertelers een duwtje in de rug. Onderweg trakteren we hen op unieke vergezichten over onze prachtige gemeente”, verduidelijkt schepen van Landbouw Chris Verhaeghe.

Liefhebbers kunnen de volledige fietsroute downloaden op www.staden.be/fietsen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.