Home > Ondernemers Zeebrugse strandwijk kijken positief terug op voorbije zomerseizoen

Ondernemers Zeebrugse strandwijk kijken positief terug op voorbije zomerseizoen

Geschreven op 10 september 2020 om 08:48 door Mario De Wilde

Corona hoeft niet altijd kommer en kwel te zijn. Voor de Zeebrugse handelaars & horeca waren het de voorbije maanden hoopgevende tijden. Meer dan ooit heerste een positief gevoel: “Zeebrugge is het strand van de Bruggeling”.

Geslaagde zomer
“Stad Brugge deed extra inspanningen om het toerisme in onze badstad te ondersteunen. Het stadsbestuur zorgde o.a. voor extra aandacht in de media, ze installeerden verschillende picknicktafels op strand, het aanbod op de dijk werd uitgebreid met foodtrucks en er werd gezorgd voor extra parkeercapaciteit”. Initiatieven die erg gewaardeerd werden door de lokale handel!” zegt Hendrik Vermeulen, voorzitter van UNIZO Brugge.
“Ook de uitbreiding van de terraszones viel in de smaak volgens de horeca-zaken. Waarom dit volgend jaar niet opnieuw vergunnen, los van Corona? Het zorgt alleszins voor meer beleving op de dijk.

Gratis parkeren, zegen of vloek?
Op initiatief van UNIZO verzamelden de Zeebrugse handelaars eind vorige week. Doel? Evaluatie van het voorbije zomerseizoen. Aan bod kwam ook het gratis parkeren, zowel een zegen als een vloek. “Enerzijds trekt het bezoekers net aan en maak je Zeebrugge op die manier uniek. Maar anderzijds plaatsen bezoekers van ander badplaatsen er gratis hun wagen en nemen ze nadien de tram naar hun eindbestemming. Een gekend fenomeen. Daarnaast kwamen nog tal van suggesties en verbeterpunten naar boven, dewelke UNIZO opneemt met de bevoegde diensten van Stad Brugge.

Zeebrugge, een (her)ontdekking
Zeebrugge mocht dit jaar ook heel wat nieuwe bezoekers verwelkomen die door de Corona-crisis noodgedwongen kozen voor een vakantie in eigen land. “We hopen dat Zeebrugge een (her)ontdekking was en dat we deze mensen ook volgend zomerseizoen terugzien in onze badplaats.” besluit Vermeulen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.