Home > Onafhankelijk politiek platform ‘Vooruit’ onderzoekt juridische stappen naamsverandering sp.a

Onafhankelijk politiek platform ‘Vooruit’ onderzoekt juridische stappen naamsverandering sp.a

Geschreven op 10 september 2020 om 14:32 door Mario De Wilde

Namens het onafhankelijke poltiek platform ‘Vooruit’ zijn we genoodzaakt om te reageren op de recente communicatie van de sp.a en de voorgenomen naamsverandering  naar ‘Vooruit’. Elwin Van Herck, verantwoordelijke communicatie en pers, politiek platform Vooruit: “We betreuren dat net de man die media en communicatie hoog in het vaandel draagt zo onzorgvuldig te werk gaat. Connor Rousseau kondigt een nieuwe naam aan maar gaat hier wel heel slordig, ondoordacht en onprofessioneel te werk. Het onafhankelijke politiek platform ‘Vooruit’ en alle delegaties distantiëren zich van de bekendmaking van de nieuwe naam ‘sp.a’ naar ‘Vooruit’. Ons burgerplatform benadrukt geen enkele band te hebben met de politieke partij, noch met de heer Connor Rousseau. We benadrukken met klem dat die laatste ook geen partijkaart heeft van het enige echte Vooruit. Niks beter dan het origineel. Gezien de pre-formaties kan ‘sp.a’ misschien meteen opteren voor de nieuwe naam ‘open VLD’ of ‘CD&V’?

Het onafhankelijke politiek platform ‘Vooruit’ ontstond in 2017 en telt 46 delegaties met heel wat gemeenteraadsleden over gans Vlaanderen. Een mooi voorbeeld is daar de delegatie van Koksijde Vooruit die heel sterk scoorde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen met 5 zetels op 25. Het platform staat voor onafhankelijkheid ten aanzien van traditionele politieke culturen en particratie. Burgerparticipatie is essentieel en is de voedingsbodem. Het platform gelooft niet in de vastgeroeste traditionele partijen en daar zijn de huidige pogingen tot regeringsvorming het mooiste bewijs van. Wij zijn geen politiekers, maar burgers die aan politiek doen. Politiek is er om mensen vooruit te helpen.

Koksijde Vooruit – feest 31 maart 2018

Hier een korte impressie van de prachtige avond via deze leuke video. Nogmaals dank aan iedereen vanwege ons Koksijde Vooruit team.

Geplaatst door Koksijde Vooruit op Vrijdag 6 april 2018

 

Het spreekt voor zich dat politiek platform Vooruit en de lokale delegaties ernstige schade zouden lijden indien Sp.a zou doorzetten met de voorgenomen naamswijziging. Het verwarringsgevaar is evident en de inspanningen van de voorbije jaren op het vlak van de naamsbekendheid van de beweging en die van de lokale delegaties (zoals bijvoorbeeld Kortrijk Vooruit en Koksijde Vooruit) dreigen volledig te worden uitgehold. Wij begrijpen niet hoe ‘sp.a’ hier zomaar over heen is gestapt en ons zelfs op geen enkel moment heeft geconsulteerd. Momenteel bekijken we alles met onze raadslieden en sluiten we juridische stappen niet uit.”

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.