Home > Omgeving Esenkasteel in Diksmuide krijgt volledige opwaardering

Omgeving Esenkasteel in Diksmuide krijgt volledige opwaardering

Geschreven op 23 september 2021 om 17:57 door Mario De Wilde

Vanmiddag besliste de provincieraad over de opwaardering van de omgeving van het Esenkasteel in Diksmuide. In het kasteel is o.a. het streekhuis voor de Westhoek gevestigd. Daarnaast is de open en groene parkomgeving van bijna 6 ha een mooie plaats om te vertoeven. Voor deze opwaardering voorziet de provincie West-Vlaanderen 276.867,69 euro (incl. BTW). “Enkele jaren geleden werd het kasteel gerenoveerd en uitgebreid. Het is positief dat nu ook de omgeving van het gebouw een opwaardering krijgt. Naast provinciedomein de Ijzerboomgaard kan het provinciaal park Esenkasteel zo een echte trekpleister vormen voor de regio van Diksmuide,” aldus een tevreden Burgemeester en provincieraadslid Lies Laridon.

De verhardingen rond het kasteel vertonen op vandaag oneffenheden, barsten en verzakkingen. Werken drongen zich bijgevolg op. De provincie maakt van de gelegenheid gebruik om verder in te zetten op duurzaamheid met maximale kansen voor waterdoorlaatbaarheid. Voor de materialen kiest de provincie dan ook voor een combinatie van gesloten verharding (kasseien) en halfverharding (dolemiet en grastegels). Zo worden de parkeerplaatsen aangelegd met grastegels opgevuld met fijne steenslag en de rijweg in kasseien.

Concreet zullen de toerit en de parking aangepakt worden. Daarnaast maken ook de wandelpaden voor het kasteel en de bestaande verlichting deel uit van het ontwerp. In het parkgedeelte zijn geen werken voorzien. De werken zouden 35 werkdagen duren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.