Home > Om duimen en vingers bij af te likken: half mei een gastronomische cruise van Bordeaux naar Zeebrugge

Om duimen en vingers bij af te likken: half mei een gastronomische cruise van Bordeaux naar Zeebrugge

Geschreven op 20 februari 2023 om 09:39 door Mario De Wilde

Rivages du Monde, dé referentie op het vlak van culturele luxecruises, organiseert medio mei een cruise om duimen en vingers bij af te likken. Ga aan boord in de Franse wijnhoofdstad Bordeaux en vaar langs de Franse Atlantische kust en Het Kanaal naar Zeebrugge. Onderweg staan de rijke en afwisselende kustlijn van de Vendée, Bretagne en vervolgens Normandië op het programma.

Behalve de idyllische vissershavens, verrassende eilanden, indrukwekkende kastelen, historische steden, kliffen, zandduinen en prachtige baaien komt ook de gastronomische rijkdom van de genoemde regio’s proefondervindelijk aan bod. Om het culinaire gehalte van al die heerlijke plekjes nadrukkelijk in de verf te zetten, reist de Franse sterrenchef Stéphanie Le Quellec, beloond met 2 Michelinsterren, mee. Aan boord geeft ze een masterclass en verrast ze de passagiers met een exclusief galadiner.

Over Stéphanie Le Quellec

Stéphanie Le Quellec trok op 14-jarige leeftijd naar de hotelschool. In 2001 trad ze toe tot de prestigieuze keukens van het gerenommeerde George V in Parijs en kon ze zich onder de vleugels van driesterrenchef Philippe Legendre verder ontplooien. Haar deelname in 2011 aan de tv-show Top Chef was opmerkelijk: ze won niet alleen, ze was ook de eerste vrouwelijke winnaar van de wedstrijd. Nauwelijks 2 jaar later scoorde ze haar eerste Michelinster in het restaurant van het Prince de Galles hotel in Parijs. Een tweede Michelinster volgde in 2019. Stéphanie Le Quellec wijdt haar tijd nu aan haar restaurant La Scène in hartje Parijs.

De World Explorer, een expeditieschip op mensenmaat
Deze gastronomische cruise wordt uitgevoerd aan boord van het nieuwste schip van de maatschappij, de World Explorer. Het schip, dat in 2019 in de vaart werd genomen, biedt plaats aan slechts 180 passagiers en voelt met zijn geboden faciliteiten aan als een luxueus jacht. Door zijn relatief compacte omvang heeft dit expeditieschip toegang tot bestemmingen die niet door traditionele cruiseschepen bezocht kunnen worden.

Bordeaux – Zeebrugge, vertrek op 16 mei 2023: vanaf € 3.220/persoon*
Hoogtepunten:
– ontdekking van de gastronomische gulheid van de Vendée, Bretagne en Normandië
– bezoek aan de historische havensteden La Rochelle en Bordeaux
– de woeste kusten van Bretagne en Belle-Île-en-Mer
– workshop topgastronomie en exclusief galadiner bereid door een tweesterrenchef

Inbegrepen: Transport vanuit Brussel (autocar, trein of vliegtuig) – haven- en eventuele luchtvaarttaksen, het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie – volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje en diner) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord – het galadiner – alle activiteiten aan boord (cocktail, kapiteinsavond, workshops, voorstellingen) – bagageservice bij het inschepen en ontschepen – servicekosten voor het boordpersoneel inclusief de tweetalige cruisedirecteur – alle voordachten aan boord.
* bij dubbele bezetting van de kajuit

Te boeken via www.rivagesdumonde.be of telefonisch op 02 899 84 00.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.