Home > Olympiasite rode draad op Nieuwjaarsreceptie van Groen Brugge

Olympiasite rode draad op Nieuwjaarsreceptie van Groen Brugge

Geschreven op 5 februari 2023 om 15:36 door Mario De Wilde

Deze zondag klonken de leden en sympathisanten van Groen Brugge op het nieuwe jaar. Naast hapjes en drankjes werden de aanwezigen getrakteerd op speeches door fractieleider Raf Reuse en nationaal co-voorzitter Jeremie Van Eeckhout. De partij maakte haar speerpunten bekend voor 2023: behoud van De Spie, een autoluwe binnenstad en een nieuw voetbalstadion op de Olympiasite met een beter mobiliteitsplan voor de buurt. Naast het overbrengen van de beste wensen focuste Reuse vooral op de speerpunten van de partij voor 2023: “Dit jaar komen er heel wat belangrijke dossiers op ons af. Zo zal de Vlaamse Regering al dan niet beslissen of De Spie, een prachtig natuurgebied, voorgoed verleden tijd is. Ons stadsbestuur wil gans De Spie verharden voor bedrijventerreinen. En daarbij willen ze zelfs de 18e eeuwse jachtwachterswoning met de grond gelijk maken. Kostbare open ruimte betonneren en erfgoed afbreken: dat is niet onze keuze. In 2023 zullen wij er alles aan doen om De Spie te redden”. Daarnaast zullen de Brugse groenen blijven inzetten op een autoluwere binnenstad met meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De invoering van het nieuwe bussenplan in juli beschouwen ze als een momentum om de mobiliteit in de stad te verduurzamen.

Reuse had het in zijn speech ook over het stadiondossier. Afgelopen donderdag besliste de Raad voor Vergunningsbetwistingen immers om de vergunning voor een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge te vernietigen. “Dat vinden we heel jammer, want al sinds de start van dit dossier heeft Groen consequent gepleit voor de Olympiasite als locatie voor een nieuwe voetbaltempel. We laten de Olympiasite dan ook niet los”, zei hij stellig. “Onze Brugse voetbalploegen, Club en Cercle, hebben immers recht op moderne infrastructuur. Dat moet met een doortastender mobiliteitsplan, want dat is wat de buurt nodig heeft”.
Jeremie Van Eeckhout benadrukte de noodzaak van groene politiek vandaag de dag: “Het verlies van open ruimte, het tekort aan handen in de zorg en het onderwijs, de gevolgen van de klimaatopwarming… het lijkt wel of de toekomst helemaal de verkeerde kant opgaat. Maar wij leggen ons daar niet bij neer en weten dat het anders kan”. Tot slot werd Gerda Schotte in de bloemetjes gezet. Na een lang engagement voor de partij stopte zij eind vorig jaar als provincieraadslid. Ze wordt opgevolgd door Robin De Lille die recent van Middelkerke naar Brugge verhuisde.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.