Home > OLVH Instituut Brugge koopt voormalig Parochiaal Ontmoetingscentrum Sint-Willibrord

OLVH Instituut Brugge koopt voormalig Parochiaal Ontmoetingscentrum Sint-Willibrord

Geschreven op 13 juni 2022 om 09:05 door Mario De Wilde

Het is nu officieel: het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart Instituut (OLVH) koopt het POC aan, het voormalig Parochiaal Ontmoetingscentrum Sint-Willibrord. De school groeit en bloeit en heeft dringend nood aan bijkomende ruimte. Het POC moest na een heel aantal intense jaren als centrum van het gemeenschapsleven in de parochie Sint-Willibrord (Sint-Andries) bij gebrek aan een nieuwe generatie vrijwilligers de deuren sluiten. Die sluiting biedt OLVH nu een unieke kans om uit te breiden.

Het POC werd met een erfpacht gebouwd en uitgebaat door een vzw op grond die eigendom is van het bisdom Brugge. Met de ondertekening van het compromis zet het bisdom nu formeel het licht op groen voor de overdracht van het POC aan de school. De school zal er bijkomende klaslokalen onderbrengen.

Het POC herbergt sinds jaren ook de lokalen van de jeugdbeweging KSA Willibrord. Van meet af aan was er de zorg dat de uitbreiding van het schoolgebeuren niet ten koste zou gaan van de jeugdbeweging. De school heeft de KSA-meisjes toegezegd dat zij straks met al hun activiteiten kunnen verhuizen naar het werkmanshuisje dat OLVH aan de overzijde van de Doornstraat in gebruik heeft. Daarbij zullen zij steeds ook gebruik kunnen maken van het grasveld dat naast het huisje ligt, net zoals dat ook bij het POC het geval was. Maar eerst zal het huisje met de hulp van de stad Brugge gerenoveerd worden om het aan te passen aan de noden van de jeugdbeweging.

De school zal het POC in zijn huidige staat in gebruik nemen vanaf het nieuwe schooljaar. Maar de school heeft er wel aanpassingswerken op het oog en dient bij de Vlaamse overheid een dossier voor de subsidiëring ervan in. En zo blijven de lokalen van het POC helemaal ten dienste staan van de lokale gemeenschap. Het gebruik ervan verandert van ontspanning naar onderwijs. Maar het is een goeie zaak dat op deze wijze onze eigen scholen volop kansen krijgen om te blijven groeien en bloeien.

Het OLVH maakt deel uit van de Scholengroep Sint-Lodewijk. de Scholengroep Sint-Lodewijk. De school heeft momenteel een 430-tal leerlingen en biedt een brede eerste graad (a-stroom) aan waarna je kan doorstromen naar richtingen met economie, wiskunde, moderne talen en/of wetenschappen, al dan niet gecombineerd met Latijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.