Home > Olva Brugge klopt leider Tielt

Olva Brugge klopt leider Tielt

Geschreven op 20 maart 2022 om 08:54 door Geert Demuynck

Olva deed wat het moest doen zaterdagavond. Het stuurde Tielt puntenloos terug naar huis en hijsen zich hierdoor naast hen op een gedeelde eerste plaats in de rangschikking van derde nationale.

Het werd een topavond in Sport Vlaanderen voor de talrijke aanwezigen van zowel thuisploeg Olva als voor de meegereisde supporters van Tielt. In een bij wijlen heksenketel zagen we in de eerste set een zenuwachtig Brugge dat snel achter kwam (3-0), maar geleidelijk het laken naar zich toetrok. Het spel ging gelijk op totdat Olva een kloofje van drie punten kon maken (19-16). Dit kregen de bezoekers niet meer dicht en bij 24-20 serveerde Joren Nagels de bal ver uit en stond Olva op 1-0.

Een totaal ander beeld in set twee. Daar was Olva volledig aangewezen op achtervolgen maar moesten de bezoekers langzaam aan laten uitlopen die uiteindelijk de bordjes terug in evenwicht brachten. In set drie herpakte Brugge zich en zagen de toeschouwers een toonvoorbeeld van haasje-over. Tot 13-12 ging het gelijk op maar dan zette Lorenzo Laethem een heerlijk blok en maakte Brugge drie punten op rij. Heel eventjes kwam Tielt terug maar terug Laethem zette met een nieuw blok de Bruggelingen op voorsprong. Tielt aarzelde en Brugge stoomde door tot 24-18, de eerste setbal was de goede. (2-1)

Tielt was duidelijk van slag in set vier en Brugge ging via 5-0 naar 10-2. Twee time-outs van de bezoekers brachten geen soelaas en bij 16-24 kregen de Bruggelingen maar liefst acht setballen in hun schoot geworpen. De vijfde was de goede en het feestje barstte los. Een fantastische overwinning die nu de druk bij Tielt legt. Ze blijven wel bovenaan het klassement maar als Brugge een negen op negen haalt in de laatste drie matchen, dan moet Tielt even goed doen.

Het programma van Brugge oogt iets makkelijker dan dit van Tielt. Brugge moet eerst nog naar Baudour, de nummer acht in de stand en dan twee thuismatchen tegen Jurbise (nr 10) en Aalter (nr 5). Tielt heeft nog twee uitmatchen. Ze starten tegen Poperinge (nr 7) en eindigen tegen Aalter (nr 5). Daartussen zit nog het gevaarlijke Kalken (nr 3).

OLVA Brugge – Tievolley Tielt 3-1 (25-20/23-25/25-18/25-20)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.