Home > #oltegoareroeselare: maar liefst vijf spelers bij KSV testen positief op corona

#oltegoareroeselare: maar liefst vijf spelers bij KSV testen positief op corona

Geschreven op 27 augustus 2020 om 14:42 door Mario De Wilde

Het zit KSV Roeselare op de drempel van een nieuw seizoen niet mee. Een speler van het eerste elftal bleef vorig weekend al thuis na het vertonen van enkele symptomen en legde daaropvolgend een positieve coronatest af. Daarna heeft de club onmiddellijk het initiatief genomen om alle spelers en de technische staf te testen. Daaruit bleek dat nog eens vier spelers een positieve coronatest aflegden. In totaal hebben dus vijf spelers positief getest op COVID-19. Uit respect voor de privacy van de spelers worden de namen niet bekendgemaakt. Het gaat om spelers die niet in West-Vlaanderen wonen en die in dezelfde ‘kleedkamerbubbel’ vertoefden. De betrokken spelers werden meteen in quarantaine geplaatst.

KSV Roeselare staat sinds het resultaat van de tests in nauw contact met de Noodplanning & Crisisbeheer van Politiezone RIHO, Stad Roeselare en de coördinator van de eerstelijnszone inzake COVID-19 Midden West-Vlaanderen om de nodige maatregelen te nemen. De oefenwedstrijden van het eerste elftal in de komende twee weken en de stage naar Delden worden afgelast. Er zal enkel getraind worden in bubbels van vijf en met de nodige aandacht voor alle maatregelen. De spelersgroep en trainers werden ondertussen uitvoerig gebriefd over de te volgen maatregelen.

Voor de jeugdwerking zijn er op dit moment geen gevolgen. Zowel het eerste elftal als de jeugdploegen gebruiken hun eigen accommodatie, materiaal en trainingsvelden waardoor dit geen invloed heeft. KSV Roeselare wil dan ook benadrukken dat ze er alles aan blijven doen om op een zo veilig mogelijke manier alles te laten verlopen. Binnen negen dagen worden de spelers en de technische staf opnieuw getest. Ondertussen roept KS Roeselare iedereen op om de regels zoveel mogelijk te respecteren zoals het afstand houden, het dragen van een mondmasker en het regelmatig ontsmetten van de handen.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.