Home > Oh-oh-oh-oh…. De Kerstman heeft straks een eigen kasteel en het staat in Koolkerke

Oh-oh-oh-oh…. De Kerstman heeft straks een eigen kasteel en het staat in Koolkerke

Geschreven op 11 oktober 2023 om 07:59 door Mario De Wilde

Kasteel Ten Berghe heeft binnenkort een nieuwe, bekende bewoner. Het kasteel langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge wordt in het najaar omgetoverd tot Kasteel van de Kerstman, een magisch kerstkasteel met prachtig versierde kerstbomen, honderden pakjes en duizenden lichtjes. De Elfjes nemen de bezoeker(tje)s mee naar de mooiste kamers van het kasteel voor een betoverende rondleiding.

Wat als … Iedereen een kijkje zou kunnen nemen in het magische kasteel van de Kerstman? Kasteel van de Kerstman wordt een unieke vorm van wandeltheater: de bezoeker(tje)s zullen onderdeel worden van een meeslepend kerstverhaal met prachtige decors. De absolute apotheose is de meet & greet met de Kerstman. Een bezoek duurt ongeveer 60 minuten.
Kasteel Ten Berghe
Kasteel Ten Berghe is één van de mooiste kastelen van het land. Het beschermd monument, gelegen langs de Dudzeelse Steenweg, heeft een rijke geschiedenis. Het interieur van het kasteel, met beschilderde wanden, sierlijke kroonluchters en schilderijen met portretten van de oorspronkelijke kasteelbewoners, is goed bewaard gebleven.
Winterplein met schaatsbaan
Het Winterplein is een gezellige plek met veel activiteiten, warme vuurkorfjes en overdekte zitgelegenheid. “Op zaterdag en zondag is dit plein geopend voor iedereen”, zegt organisator Nick Blontrock. “Jong en oud kunnen zich naar hartenlust uitleven op de synthetische schaatsbaan of slenteren langs onze chalet met horeca en souvenirs. In onze grote tent organiseren we meermaals per dag enkele gratis activiteiten: disco dansen met de Elfjes en voorleesverhaaltjes.”
Praktische informatie
Het kasteel wordt geopend van vrijdag 8 december tot en met zondag 10 december 2023. De rondleidingen op vrijdag 8 december zijn voorbehouden voor (school)groepen en bezoekers met een beperking. Op weekenddagen opent het kasteel voor de grote rondleidingen. Een toegangsticket kost 15,95 euro per persoon. Het Sinterklaasplein is gratis toegankelijk. Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek). Kasteel van de Kerstman wil alle bezoeker(tje)s een optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Elfjes en de Kerstman. Er is daarom slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. De online verkoop is gestart via tickets.kasteelvandekerstman.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.