Home > Officiële opening afgelopen vrijdag van vernieuwd infokantoor Toerisme Wervik

Officiële opening afgelopen vrijdag van vernieuwd infokantoor Toerisme Wervik

Geschreven op 2 april 2023 om 11:00 door Mario De Wilde

Afgelopen vrijdag werd het vernieuwd infokantoor van Toerisme Wervik officieel geopend door West-Vlaams gedeputeerde voor toerisme en recreatie Sabien Lahaye Battheu, burgemeester en schepenen van Wervik en de Belleman. Schepen van toerisme Geert Bossuyt: “Het vorige toeristische onthaal dateert van 2003 en kreeg een update in 2017 met enkele kleine aanpassingen onder meer naar toegankelijkheid en schapruimte.
We kregen van de klanten positieve reacties op vlak van folderaanbod, klantvriendelijkheid, één op één dienstverlening, netheid. We kregen jammer genoeg ook opmerkingen over te klein, geen beleving, nauwelijks ruimte voor verkoopartikelen, donker en onthaalmedewerkers te weinig zichtbaar. Met deze opmerkingen en het provinciaal reglement zijn we aan de slag gegaan. Meer openheid, een toegankelijke balie, meer beleving rond een aantal typische thema’s voor onze stad, met aandacht voor de regio. In overleg met Patrick Pollie, die ons vanuit de Provincie bijstond in het voortraject, en onder het toeziend oog van Annelies Gobert, kwamen we tot drie thema’s:
– namelijk Wervik, een stad met historie
– Wervik, kruispunt van grenzen
– Wervik, stad met een geurtje (tabak).
Een reeks plaatsbezoeken aan recent vernieuwde infokantoren, georganiseerd door Westtoer, zorgde voor de nodig inspiratie en impulsen voor de concrete invulling. Uiteindelijk kwamen we met een bijgestuurd finaal projectdossier die gevalideerd werd, mits nog enkele opmerkingen, door de Provincie West-Vlaanderen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.