Home > Oeps! Nieuwe e-bussen van de Lijn in Brugge zijn te smal voor een rollator

Oeps! Nieuwe e-bussen van de Lijn in Brugge zijn te smal voor een rollator

Geschreven op 3 november 2023 om 14:09 door Mario De Wilde

Het zal je maar gebeuren. Met veel getoeter werden afgelopen zomer de nieuwe elektrische bussen van De Lijn in Brugge voorgesteld, hoe handig en zuinig die wel waren en ook hoe efficiënt ze ook zijn voor mindervalide mensen. Welnu, mensen met een rollator moeten achteraan opstappen, terwijl de aangepaste zitplaatsen zich vooraan in de bus bevinden. Op zich al geen snugger idee maar de doorgang om bij de zitplaatsen te geraken, blijkt nu ook te smal te zijn en daar is de voorbije dagen al flink wat ergernis over geweest. De Lijn zelf zit heel verveeld met de situatie en deelt mee ‘dat specialisten naar een oplossing aan het zoeken zijn om dat probleem op te lossen’.

 

 

 

5 reacties

Johnny
Geschreven op 2023-11-06 13:00:41
Brugge is verantwoordelijk. Zij opteerden voor kleinere bussen. Achteraan opstappen met rollator. Er is zelfs een automatisch uitschuivende oprijplaat.
Daria Bapary
Geschreven op 2023-11-06 02:18:37
Mooie maar veel klein
Marie-therese hungenaert
Geschreven op 2023-11-05 14:12:59
Juist burgemeester de dfauw heeft daar toch ook zeggenschap over maar neen zijn eigen ikke ikke en de rest kan stikken
Dumarey Tom
Geschreven op 2023-11-05 10:30:49
Jullie zouden beter eens beginnen met de juiste foto van het voertuig in jullie artikel te gebruiken. En mensen met een rollator stappen al bij iedere bus achteraan in... er is plaats voorzien voor hen maar volgens mij zijn deze bussen te klein om klapzittingen te voorzien. Voor Brugge moesten de bussen kleiner zijn dan de vorige....
Roland Rotsaert
Geschreven op 2023-11-04 06:51:34
En dat raakt nu pas bekend... Er is duidelijk iets fout met de communicatie tussen de busgebruikers, De Lijn, het stadsbestuur, de belangenbehartigers en de media.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.