Home > Oef… KV Oostende bekert verder in Croky Cup na vlotte zege tegen Ganshoren: 5-0

Oef… KV Oostende bekert verder in Croky Cup na vlotte zege tegen Ganshoren: 5-0

Geschreven op 9 september 2023 om 07:49 door Mario De Wilde

Gisteravond werd de zesde ronde van de Beker van België (Croky Cup) afgetrapt op het veld van KV Oostende. De kustboys begonnen met een doelpunt aan de wedstrijd wanneer een ingestudeerde hoekschop van Fuentes door Henderson voorbij de doelman getrapt werd (1-0). Vlak na het openingsdoelpunt stuurde Henderson Atanga in het straatje maar die liet het na om de wedstrijd voortijdig te beslissen. De kustboys kampeerden voortdurend op de helft van de tegenstander maar doelrijpe kansen bijeen voetballen bleek niet evident tegen een stevige stugge bezoekende verdediging. Net voor het halfuur diende de geblesseerde Henderson plaats te ruimen voor Berte. De bezoekers staken een letterlijk een handje toe wanneer een verdediger de bal beroerde met de arm. Perez knalde de strafschop snoeihard binnen (2-0). Net voor de break knalde Perez in de draai van dichtbij over het bezoekende doel.

Tijdens de rust voerde onze coach één wissel door. Fuentes bleef in de kleedkamer ten voordele van Van Daele. De eerste kans na de koffie was voor de thuisploeg. De voor doel vrijgespeelde Dewaele kraakte zijn schot waardoor de poging net naast ging. Aan de overkant zagen we wat schuchtere pogingen van de bezoekers die niks opleverden. Perez kwam dicht bij een tweede doelpunt maar hij kon net niet bij een voorzet van Vinck. Na een knap uitgesponnen aanval over verschillende stations trapte Berte de bal van dichtbij voorbij Medard (3-0). De thuisploeg kreeg de kans om de score verder uit te diepen na een fout van de doelman in de zestien maar de goalie herstelde zijn fout door de elfmeter uit zijn doelvlak te ranselen. De thuisploeg slaagde er toch in om een vierde maal te scoren wanneer Berte vanuit een schuine hoek de bal overhoeks binnenschoof (4-0). In het absolute slot zette Atanga de kers op de taart met een vijfde Oostends doelpunt (5-0).

Doelpunten: 2′ 1-0 (Henderson), 39′ 2-0 (Perez, strafschop), 65′ 3-0 (Berte), 81′ 4-0 (Berte), 90′(5-0)
Gele kaarten: 44′ Mujangi Bia, 76′ Traore
Rode kaarten:
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Gabriël, Tanghe, Basila, Laes (74′ Medley), Vinck (66′ Wylin), Osifo, Dewaele, Henderson (28′ Berte), Fuentes (46′ Van Daele), Atanga, Perez (66′ Amade)
Invallers: Bossin, Wylin, Amade, Berte, Medley, Van Daele, Omolo
FC Ganshoren: Medard, Mujangi Bia, Camara, Amali, Traore, Wola-Wetshay, Afallah (62′ Hamdi), Chiffi, Javorina, Ouahouo (68′ Kabera) Amunga
Invallers: Ebengo-Ngolo, De Graeve, Hamdi, Ilunga Cardoso, Famo, Pierret, Kabera

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.