Home > Ode aan de taal: zondag is er het allereerste Poëziefestival in Veurne

Ode aan de taal: zondag is er het allereerste Poëziefestival in Veurne

Geschreven op 6 september 2023 om 07:20 door Mario De Wilde

‘Ode aan de taal’ wordt zondag aanstaande gebracht tijdens het poëziefestival. Het idyllische Vaubanpark wordt omgetoverd tot een ruimte waar zowel jong, als oud, actief met woord, literatuur en poëzie aan de slag kan. Het doel? Net zoals gedurende het gehele jaar zoveel mogelijk mensen in contact brengen met poëzie in haar diverse vormen. Er valt die dag heel wat te beleven. Veurne sluit samen met dichter en ereburger Maud Vanhauwaert de zomer af met een heus Poëziefestival. Het hoogtepunt van een volledig jaar gewijd aan de poëzie.

Maud Vanhauwaert zoekt steeds naar nieuwe weergaven van poëzie. Daarbij tast ze de grenzen van poëzie af wat tot boeiende en verrassende resultaten leidt. Het festival brengt eveneens tal van activiteiten en optredens die je dichtkunst in tal van vormen laat beleven.
Dichter bij de dichter – Dichterroute
Laat je meevoeren op een poëtische reis doorheen het Vaubanpark. Vier dichters krijgen een plekje in het park. Een dichtende gids neemt je mee naar elk van hen. Luister op elke stopplaats naar prachtige poëzie. Ontdek en geniet van het talent van Anke Verschueren, Anneleen Van Offel, Jana Arns, Joke van Leeuwen, Mustafa Kör en Tom Driesen.
De dichterroute start telkens om 13u.0, 14.00, 14.45 en 15.15 u. De startplek is aan het infopunt aan de ingang van het Vaubanpark via Daniel De Haenelaan. De gidsen geven een inleiding en nemen je mee doorheen het park naar verschillende dichters
Creatief met poëzie
Ga de hele middag lang zelf aan de slag met poëzie. Tussen 13.00 en 16.30 u voorzien we tal van workshops en belevingen en word je helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van de taal!
Laat je creatieve kant even vrij en maak je eigen poëziebutton, of wat dacht je van een knipselgedicht? Liever iets rustiger? Installeer je dan in de leeshoek of wandel door de snipperverzeninstallatie. Voor de liefhebbers is er ook een boeken- en literatuurmarktje waar je tussen heel wat exemplaren zal kunnen snuisteren. Als laatste kan je ook eens langsgaan bij het Dialectengenootschap. Zij hebben heel wat extra sappige gedichten in petto.
Animaties
Doorheen de middag worden verschillende animaties voorzien in het park. Neem plaats in het Salon der Karamelverzen met Productions en Zonen! Kom langs tussen 13.00 en 16.30 u.
Laat je meevoeren naar een andere wereld met de Dromoscopen! Gluur eens binnen tussen 13.00 en 16.30 u.
Haal je gepersonaliseerd complimentje op bij het Complimentariaat! Kom langs tussen 13.00 en 16.30 u.
Haiku-bingo met Lotte Dodion: Het klassieke spel met een literaire twist! Speel mee tussen 13.00 – 13.40 u en 14.30 – 15.10 u.

Jonas Bel, schepen van Cultuur: “In het themajaar poëzie zetten we het vijfjarig ereburgerschap van Maud Vanhauwaert in de bloemetjes. Op het hoogtepunt van dit poëziejaar hebben we een heus Poëziefestival waarbij we iedereen zoveel als mogelijk op verschillende wijzen kennis laten maken met poëzie in al haar facetten.” Foto: stad Veurne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.