Home > OCMW Brugge & Stad Brugge delen 900 speelpakketten uit

OCMW Brugge & Stad Brugge delen 900 speelpakketten uit

Geschreven op 25 juni 2020 om 16:02 door Mario De Wilde

Het zomert in Brugge en de coronamaatregelen versoepelen langzaam. Toch blijft de impact van de voorbije maanden groot. Vooral gezinnen met jonge kinderen moesten maandenlang een complexe evenwichtsoefening maken, met minder sociale contacten. Stad Brugge en OCMW Brugge pikken hierop in. Ze delen de komende weken 900 speelpakketten uit in de stad. Huis van het Kind Brugge coördineert het project. De pakketten werden woensdag voorgesteld in het Visartpark.

Huis van het Kind Brugge deelt speelpakketten uit

De impact van de voorbije coronamaanden blijft groot. Vooral gezinnen met jonge kinderen moesten maandenlang een complexe evenwichtsoefening maken, met minder sociale contacten. Stad Brugge en OCMW Brugge pikken hierop in en delen de komende weken 900 speelpakketten uit. Huis van het Kind Brugge coördineert het project. De pakketten werden vandaag voorgesteld in het Visartpark, in aanwezigheid van schepenen Pablo Annys en Mathijs Goderis.Wil je meer over weten? https://bit.ly/2AXWJxT

Geplaatst door OCMW Brugge op Woensdag 24 juni 2020

Schepen Pablo Annys: “We weten allemaal dat kinderen nood hebben aan sociaal contact, spel, ruimte en begeleiding. Voor gezinnen in een appartement of met een beperkt inkomen, waren de voorbije maanden bijzonder zwaar. (Tele)werk of gewoon thuis zijn in combinatie met fulltime zorg voor kinderen, schoolbegeleiding en emotionele ondersteuning… het was een olympische uitdaging. Het zorgde ervoor dat heel wat gezinnen tijdens de lockdown onder de radar verdwenen. De speelpakketten moeten die trend weer doen keren.”

Met 900 pakketten gaan Stad Brugge en OCMW Brugge de band met gezinnen dus weer aanhalen. De verdeling start deze week, net voor de zomervakantie, en gebeurt door de hulpverleners die de gezinnen ondersteunen, maar ook door professionals van onder andere het buurtwerk.
De pakketten zijn bedoel voor gezinnen die bij het OCMW in begeleiding zijn, maar ook betrokken partnerorganisaties en doorverwijzers1 kunnen gezinnen hiervoor opgeven..

Laurence Coene (Huis van het Kind Brugge): “In de eerste plaats willen we kinderen met de spelpakketten voluit laten spelen. Daarnaast geven we gezinnen een duwtje in de rug. Via de contacten bij het uitdelen, zullen we polsen naar hun algemeen welzijn en een antwoord proberen te geven op eventuele noden of vragen. Sociale diensten, buurtwerkers en zogenaamde outreachers zullen hier een sleutelrol bij spelen.” De uitdeling van de 900 pakketten wordt mee mogelijk gemaakt door de relancemaatregelen van Stad Brugge. Die moeten de stad en het sociale weefsel na de voorbije maanden duurzaam reactiveren.

Schepen Mathijs Goderis: “De speelpakketten bevatten spel- en knutselmateriaal om de creativiteit van kinderen te stimuleren. Zo krijgen de jongste inwoners van de stad, ook in een kwetsbare context, extra positieve impulsen. Die impulsen stralen in deze tijd af op het hele gezin. We zijn ervan overtuigd dat de contacten bij de verdeling voor het beleid inspirerend zullen werken en ons zullen helpen om de relancemaatregelen na de crisis, duurzaam te installeren en te valideren. Zo bouwen we ook na COVID-19 verder aan een warme stad, waar alles draait om mensen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.