Home > OCMW Brugge en welzijnsverenigingen investeren in 16 elektrische dienstfietsen

OCMW Brugge en welzijnsverenigingen investeren in 16 elektrische dienstfietsen

Geschreven op 13 maart 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

Duurzame mobiliteit is voor heel wat bedrijven een speerpunt. Ook bij OCMW Brugge en de welzijnsverenigingen stimuleren ze werknemers om zich maximaal duurzaam te verplaatsen. Via een subsidieoproep van Vlaanderen, werden er bij deelwerkingen Buurtsport en De Blauwe Lelie in totaal 16 nieuwe fietsen aangekocht. Die fietsen worden vooral ingezet voor opdrachten binnen de lokale diensteconomie (LDE).

Pablo Annys, schepen van sociale zaken: “De missie van Buurtsport Brugge is om alle Bruggelingen meer te doen sporten, ook wie tot een kwetsbare doelgroep behoort. Sporten bevordert de mentale en fysieke gezondheid. Net daarom stimuleren we ook onze doelgroepmedewerkers om zoveel mogelijk kleine (werk)verplaatsingen met de fiets te maken. Deze mensen komen vaak uit armoede en hebben zelf geen middelen om een degelijke fiets aan te kopen. Dienstfietsen lossen dit probleem gedeeltelijk op. In totaal konden we met de steun van Vlaanderen investeren in 16 elektrische fietsen, waarvan 2 plooifietsen.”

De fietsen werden geleverd door de fietsenwinkel Madam Vélo uit Brugge, die met trots het project binnen deelwerkingen SPOOR en De Blauwe Lelie ondersteunt. Christian Fillet, adjunct-algemeen directeur Stad Brugge: “De medewerkers van OCMW Brugge gebruiken geregeld hun persoonlijk voertuig voor dienstverplaatsingen. Zeker voor de mensen van Buurtsport, die voortdurend op externe locaties werken, zijn die verplaatsingen nodig. Maar het autoverkeer zorgt voor hoge kilometervergoedingen en extra CO2-uitstoot. Met de elektrische fiets pakken we die twee knelpunten efficiënt aan. De aankoop van nieuwe dienstfietsen toont aan dat we als werkgever een fietscultuur promoten en de auto meer aan de kant laten staan. Samengevat: beter voor onze mensen, onze organisatie en onze planeet.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.