Home > OC Cirkant in Aartrijke organiseert mini-warmathon en kerstmarkt

OC Cirkant in Aartrijke organiseert mini-warmathon en kerstmarkt

Geschreven op 22 oktober 2019 om 06:04 door Mario De Wilde

Over goed een maand, op vrijdag 29 november, wordt het terrein van OC Cirkant, de voorziening voor volwassenen met een beperking in Aartrijke volledig omgetoverd. In het kader van de Warmste Week organiseren enkele vrijwilligers en medewerkers van OC Cirkant , onder de naam Run4Cirkant, een mini-warmathon & een gezellige wintermarkt. De opbrengst van het evenement gaat naar het dagbestedingsteam van OC Cirkant.
“Men kan zowel wandelen als lopen, net als op de echte Warmathons. Alleen de rondjes zijn een beetje kleiner. Eén rondje is zo’n 800 meter lang, maar dus ook haalbaar voor getrainde en minder getrainde lopers.” vertelt Bart Vanhee, één van de initiatiefnemers. “We voorzien ook het nodige entertainment & elke deelnemer ontvangt een gratis drankje op de wintermarkt. Daarnaast ontvangen de eerste 150 inschrijvingen nog een leuke goodiebag.”

Maar ook als je wat minder sportief bent aangelegd ben je van harte welkom. “Naast de mini-warmathon organiseren we ook een gezellige wintermarkt, waar je kan genieten van lekkere winterse drankjes zoals jenever, warme chocomelk, … maar ook cava en frisdrank. De heerlijke braadworsten zullen je doen watertanden & de gezellige vuurkorven zullen je lekker warm houden.” legt Elien Laisnez uit. “We voorzien ook spellen en grime voor de kinderen en je kunt uiteraard ook supporteren voor de lopers en wandelaars, want we zitten vlak langs het parcours.”  De opbrengst van dit project gaat integraal naar het dagbestedingsteam van OC Cirkant. “We hebben namelijk heel wat plannen & dromen om de werking van het dagbestedingsteam nog verder uit te bouwen.” vertelt Ria Vanhoorne, directeur van OC Cirkant. “Zo zijn er plannen om het belevingsbos verder uit te breiden met professioneel spelmateriaal. Ons belevingsbos is heel dankbaar voor de bewoners van Cirkant, men kan er genieten van een mooi stukje natuur in een veilige omgeving. Het zou dan ook fijn zijn als het verder kan worden uitgebouwd met duurzaam spelmateriaal.” vertelt Ria nog. “Maar daar stopt het niet, er staan nog heel wat boeiende projecten te wachten op uitvoering en daar kunnen we zeker en vast een duwtje in de rug voor gebruiken.”

Iedereen is welkom op vrijdag 29 november op de terreinen van OC Cirkant tussen 16u & 22u30 voor de gezellige wintermarkt. Voor de mini-warmathon moet je op voorhand inschrijven via www.occirkant.be/warmsteweek. Daar vind je ook meer informatie over het evenement

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.