Home > Nu zaterdag bijna uitverkocht slotconcert Operatie Dynamo in De Panne

Nu zaterdag bijna uitverkocht slotconcert Operatie Dynamo in De Panne

Geschreven op 30 september 2021 om 16:54 door Mario De Wilde

De herdenking van deze belangrijke gebeurtenis in De Panne, bij het begin van WO II, kent z’n slot met een groot concert “Van Vera Lynn tot Lady Linn”. Daarin zingt Lady Linn iconische songs uit de jaren ’40, onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie Ypriana. In de moeilijke periode rond de Tweede Wereldoorlog zorgden sterren als Marlène Dietrich, Edith Piaf en Vera Lynn met hun beroemde liedjes voor onvergetelijke momenten in het leven van een internationaal publiek. Naast de muziek uit de jaren 40 brengt Lady Linn ook nummers uit haar eigen repertoire.

Het concert ‘Van Vera Lynn tot Lady Linn’ vindt plaats op zaterdag 2 oktober om 20.00u in het Proximustheater in De Panne.

‘Operatie Dynamo’ is een van de meest tot de verbeelding sprekende militaire operaties uit de Britse geschiedenis en een belangrijk hoofdstuk van de Tweede Wereldoorlog. De feiten speelden zich in mei en juni 1940. Operatie Dynamo wordt soms omschreven als ‘The Miracle of Dunkirk’ maar de grootscheepse evacuatie ging verder dan Duinkerke, en het strand van De Panne speelde een grote rol in de militaire operatie. Meer dan 330.000 militairen, waarvan bijna 140.000 niet-Britten, konden door ‘Operatie Dynamo’ Engeland bereiken. De meerderheid kon vertrekken vanuit de haven van Duinkerke, maar één derde moest via de stranden en geïmproviseerde pieren in zee inschepen.

Operatie Dynamo had niet alleen militaire gevolgen. De gebeurtenissen van mei-juni 1940 hadden ook een grote impact op het dagelijks leven van de bevolking in De Panne. Tijdens het herdenkingsconcert in De Panne duiden authentieke beelden, objecten en getuigenissen de historische feiten en wordt ook verteld hoe de inwoners van De Panne deze gebeurtenis beleefden.
Info & tickets: www.operatiedynamo.be
Foto copyright gemeente De Panne – Westtoer

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.