Home > Nu we toch tijd hebben: doe mee aan de zonnebloemwedstrijd van Tuinhier

Nu we toch tijd hebben: doe mee aan de zonnebloemwedstrijd van Tuinhier

Geschreven op 1 april 2020 om 16:28 door Gino Ester

De bijen hebben het niet makkelijk, door het gebruik van pesticiden en de afname van een geschikt leefmilieu is het hard knokken voor de beestjes. We hebben ze nochtans hard nodig, zeker in onze moestuinen. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor het grootste deel van onze tuingewassen. Denk hierbij aan kersen, appels en aardbeien maar ook aan groenten zoals tomaten, paprika en courgettes. Tuinhier Akkerwinde uit Oostende organiseert daarom een zonnebloemwedstrijd. We roepen alle inwoners van Oostende en Bredene op om een zonnebloem te planten en zo voor meer voedsel te zorgen voor de bijen en hopelijk komen ze eens langs op de verschillende volkstuinparken om de groenten te bestuiven.

Een zaadmapje kan gratis aangevraagd worden via de website www.tuinhier-akkerwinde.be, we sturen ze dan toe voor 15 april, we hebben er 500 ter beschikking. In ieder mapje zitten vijf zonnebloemzaadjes en als alles goed gaat zien we binnenkort 2500 zonnebloemen om ons heen. Er kan ook deelgenomen worden aan de wedstijd voor de hoogste en breedste zonnebloem. Eind augustus komt Tuinhier Akkerwinde langs om de zonnebloem op te meten en de prijzen te verdelen aan de de eerste drie van elke categorie. Hoe zaadpotjes maken van recyclage materiaal en de beste tips om je zonnebloem te laten groeien kan je dan vanaf 15 april vinden op onze facebookpagina www.fb.com/tuinhierakkerwinde. De zonnebloem is niet alleen een nuttige plant, het is ook een mooie bloem. We hopen dan ook, eens de coronacrisis voorbij is en we weer buiten kunnen wandelen, we overal zonnebloemen in Bredene en Oostende zullen zien staan omringd door vele bijen die nodig zijn voor een gezonde samenleving.

2 reacties

Joris Ouderits
Geschreven op 2020-09-13 16:54:55
Ik heb er 1 van 3meter 75cm! In Tessenderlo
Mireille verslype
Geschreven op 2020-08-17 14:35:55
Ik denk da ik toch wel de hoogste zonnebloem heb wel meer dan 3.50meter hopelyk bluft hy mooi met da weer grt graag antwoord terug

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.