Home > Nu het toch stil is: Brugge schildert alle zitbanken in het groen

Nu het toch stil is: Brugge schildert alle zitbanken in het groen

Geschreven op 14 april 2020 om 15:59 door Mario De Wilde

Deze morgen is het stadsbestuur van Brugge begonnen met het schilderen van de zowat vierhonderd zitbanken in het centrum. Alle zitbanken krijgen een groen kleurtje. Veel rust- en zitbanken konden wel een likje verf gebruiken want de vorige schilderbeurt dateert al van een zevental jaar geleden. De stadsdiensten zullen weinig hinden ondervinden, nu er nauwelijks toeristen in Brugge zijn. De klus zal dan ook sneller gedaan zijn dan anders.

De stad Brugge beschikt over maar liefst 400 banken, 1600 planken en 800 gietijzeren bankenvoeren. “Dit vergt dus een goede planning. Gebruik makend van de rustige straten momenteel in de binnenstad hebben we beslist om aan de slag gaan op de Burg, Markt, Dijver, Vesten en de stadsparken”, zegt Mercedes Van Volcem. Stad Brugge krijgt voor deze taak ondersteuning van hun externe partner SOBO vzw, de sociale werkplaats in Brugge. “SOBO is begin april reeds gestart met het schilderen van nieuwe planken in hun atelier. Deze nieuwe planken zullen ingezet worden ter vervanging van enkele versleten exemplaren. De beoordeling in welke staat een zitbank verkeert, gebeurt meestal na het afspuiten. In de meeste gevallen valt dit goed mee en worden zij ter plaatse geschilderd.”

Deze ochtend gingen de schilderwerken van start. “Wanneer mensen de komende dagen in het straatbeeld verdwenen zitbanken zien en/of zitbanken afgesloten met linten, weet dan dat dit deel uitmaakt van de schilderwerken en actie “netheid en glans” in de stad. Indien de banken worden meegenomen vragen we ze binnen de week terug te plaatsen. De komende weken zullen ook de voetpaden in de winkelstraten geschrobd worden. We testen drie weken een machine uit Duitsland. We hebben ook dolemiet op de Burg vernieuwd en het Minnewater. De Dijver krijgt ook een nieuw laagje Ende Vesten wordt ook gefaseerd aangepakt, zegt Van Volcem. De Breydelstraat is afgewerkt met nieuwe kasseien, alsook de eiermarkt zit in een eindfase en intussen zijn de werken aan de voetpaden op de Vismarkt gestart. Het zilverpand kreeg extra planten in de plantvakken en de operatie perforatie op Sint-Jansplein, Genthof en Van Ackerplein zij in uitvoering. Onze werknemers zitten niet stil, zegt Van Volcem Mercedes.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.