Home > Noordzeefakkeltocht in Westende eert woensdag reddings- en veiligheidsdiensten op zee

Noordzeefakkeltocht in Westende eert woensdag reddings- en veiligheidsdiensten op zee

Geschreven op 13 augustus 2021 om 10:33 door Mario De Wilde

Komende woensdag 18 augustus vindt in Westende, op het strand ter hoogte van de Meeuwenlaan, de Noordzeefakkeltocht plaats. De Noordzeefakkeltocht brengt niet alleen een hulde aan de strandredders, maar ook aan andere organisaties die betrokken zijn bij de veiligheid van de Belgische kust. Gezien de huidige maatregelen, zal er een kleinere groep redders deelnamen aan de fakkeltocht. De fakkeltocht wordt afgesloten met het traditionele vuurwerk.

Redders zijn broodnodig

Onze 65km lange kust wordt in de zomermaanden bewaakt door honderden redders. Die zijn nodig, zo bewees ook de verdrinking in Oostende. Het toezicht van redders zorgt niet alleen voor een veilig gevoel bij de badgasten, maar zorgt er ook voor dat het aantal ongevallen op het strand en zee tot een minimum herleid wordt. Naast de redders zijn er tal van andere diensten die meewaken over de veiligheid op het strand en de zee, zoals de scheepvaartpolitie, Ship Support en het IKWV. Ook zij krijgen een open doekje op de fakkeltocht.

Veiligheid boven alles

Redders zijn zich bewust voor de gevaren op zee, maar ook van andere gevaren zoals COVID. Daarom wordt de fakkeltocht zonder de redders van andere kustgemeentes gehouden en wordt voor deze editie enkel een beroep gedaan op een 100tal Middelkerkse redders en oud-redders, die allen gevaccineerd zijn. Ook tijdens de parade zullen de redders een mondmasker dragen.

Bij deze ook een warme oproep aan het publiek: hou afstand tussen elkaar. Alle elementen van de fakkeltocht zullen vanop verschillende locaties op de zeedijk te zien zijn. Ook bij het vuurwerk werd gezorgd voor hogere pijlen, waardoor je vanop grotere afstand niets hoeft te missen.

Programma  

21.30 u.: start parade van de redders tussen Zwaluwenlaan en Noordzeelaan.

Start straatanimatie van Duolight op de Zeedijk.

22.00 u.: start fakkeltocht (bij goed weer in zee, bij slecht weer wordt een fakkeltocht langs de waterlijn gehouden)

22.00 u.: afsteken van de flair vanaf de ankerboot en start van de vuur- en lasershow 22.30 u.: redders komen uit het water

22.45 u.: vuurwerk ter hoogte van de Meeuwenlaan.
——————————————————

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.