Home > Nood aan voetgangers- en fietserstunnel Diksmuidse Heirweg in Brugge steeds groter

Nood aan voetgangers- en fietserstunnel Diksmuidse Heirweg in Brugge steeds groter

Geschreven op 27 september 2021 om 09:47 door Mario De Wilde

Uit eerdere schriftelijke vragen van Brugs gemeenteraadslid Andries Neirynck blijkt dat de tunnel van de Diksmuidse Heirweg onder de N31 al jaren uit zijn voegen barst. De tunnel wordt inderdaad gretig gebruikt zowel voor het woon-werkverkeer (aanwezigheid van een bovenlokale functionele fietsroute (BFF)), maar ook door recreatieve fietsers en door voetgangers (acht scholen in de nabijheid). Met de huidige passage is deze niet meer gedimensioneerd voor die verkeersintensiteit. Uit antwoord van AWV blijkt dat het aanpassen van deze tunnel niet prioritair is. Nochtans heeft AWV een mooi financieel potje om dergelijke dossier aan te pakken.

Op Sint-Michiels zijn er de afgelopen twintig jaar vier conflictvrije kruispunten aangepakt voor de zachte weggebruiker:
• De Chartreuseweg met een fietsbrug
• De Vorkbrug aan de Kinepolis
• De luie Tilleghembrug
• De tunnel voor voetgangers en fietsers aan de Witte Molenstraat.

“Nu uit de recente studie blijkt dat de fietsbrug of -tunnel aan de Zandstraat niet voor morgen is zou het een zeer mooi alternatief zijn om een heraanleg van de tunnel van de Diksmuidse Heirweg in een ontwerpplan te gieten. Deze fietscorridor is een veilig alternatief voor de gevaarlijke Torhoutse- en Gistelsesteenweg, Brugge fietsstad moet ook op dergelijke projecten inzetten”, aldus Andries Neirynck.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.