Home > Non-fictieboekenfestival FAAR trekt meer dan 5.500 boekenliefhebbers naar Oostende

Non-fictieboekenfestival FAAR trekt meer dan 5.500 boekenliefhebbers naar Oostende

Geschreven op 13 maart 2023 om 08:30 door Mario De Wilde

Het afgelopen weekend vond de tweede editie van het non-fictieboekenfestival FAAR plaats in Oostende. Met meer dan 5.500 bezoekers was het een groot succes. Met een mix van literaire voorstellingen, debatten, workshops en doe-activiteiten legt FAAR als het ware een boek over de stad. Cultuurcentrum De Grote Post was het kloppende hart van het festival.

FAAR bood een gevarieerd programma voor boekenliefhebbers van alle leeftijden. Meer dan tachtig toonaangevende schrijver stonden op het podium. Drie auteurs namen een centrale rol op als Verrekijker: Binu Singh, Elisabeth Lucie Baeten en Arnon Grunberg. Met meer dan vijftig activiteiten in o.a. De Grote Post, Thermae Palace, De Cierk, KAAP, Bibliotheek Kris Lambert, het Europacentrum, ‘t Leeshuus en Kursaal Oostende was het festival voelbaar in de hele stad.

FAAR kan uitpakken met meer dan 5.500 bezoekers. Zo bevestigt het festival zijn waarde en neemt het een vaste plaats in op de literaire kalender. De 3e editie van het festival zal plaatsvinden van 8 tot en met 10 maart 2024.

Verschillende auteurs en bezoekers zijn laaiend enthousiast over deze editie.

-Binu Singh: “Faar is een boeiend, inspirerend en uitnodigend concept met een gevarieerd aanbod om goesting te krijgen om in boeken te neuzen… en dat allemaal zo dichtbij de zee.”
-Thomas Hertogs, auteur van Het ontstaan van de tijd: “Van de grote vragen over het heelal tot een duik in de koude zee; cutting edge non-fictie op FAAR in Oostende!”
-Elisabeth Lucie Baeten: “Ik ben positief verrast door de verscheidenheid van het FAAR-publiek en van de gasten. Zelf heb ik, naast meedoen aan mijn eigen talks, heel erg genoten van het gesprek met Eva Kamanda en Kristof Bohez. Wat een fijne sfeer over het hele festival heen, piekfijn georganiseerd. Mijn lievelingsmoment? Toen ik bij het signeren van mijn boek Nelle ontmoette, een 7-jarig meisje dat boeken VERSLINDT. Ze wordt elke nacht om drie uur wakker omdat ze wil lezen. Geweldig!”
-Eva Kamanda en Kristof Bohez: “We staan op FAAR!”, hadden Eva en ik op voorhand geroepen. Dat bleek niet waar. Wij zaten op Faar. In een gemakkelijke zetel, met de warme sister die Dalilla is, boeiende nonkel Martin naast ons, en een publiek dat op de rest van onze nieuw samengestelde familie leek. Het was een prachtige middag daar, in de gedeelde warmte van onze verhalen.”
-Ook Bart Tommelein, burgemeester van Oostende en voorzitter van initiatiefnemer Toerisme Oostende vzw, blikt tevreden terug: “We zijn verheugd dat deze 2e editie van FAAR al het goeds van vorig jaar heeft bevestigd. De mooie groei in publiek toont dat er nog veel potentieel is. We zullen de komende jaren dan ook verder bouwen aan dit unieke non-fictieboekenfestival.”

FAAR is een organisatie van Toerisme Oostende vzw en wordt gecureerd door Ellen Van Tichelt, Guinevere Claeys en Lies Poignie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.