Home > Nog tot komende zondag gratis parkeren in Knokke-Heist

Nog tot komende zondag gratis parkeren in Knokke-Heist

Geschreven op 5 mei 2020 om 15:11 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van de federale coronamaatregelen, heeft het college van burgemeester en schepenen in zitting van donderdag 30 april 2020 beslist om het gratis parkeren op het volledige grondgebied van Knokke-Heist nog te verlengen tot zondag 10 mei 2020. Vanaf maandag 11 mei 2020 zouden volgens het afbouwplan van de Nationale Veiligheidsraad alle winkels hun deuren weer mogen openen waaronder ook de Parkingshop van OPC op het Gemeenteplein 22. Vanaf dan wordt het gratis parkeren op het hele grondgebied weer opgeheven en moet je van 11 tot 19 uur in bepaalde zones gebruikmaken van je parkeerschijf of betalen via de parkeerautomaat of je smartphone.
Gratis Shop & Go in de rode zones
Vanaf maandag 11 mei 2020 worden ook in de rode zones in de Lippens-, Dumortier- en Kustlaan een 60-tal Shop & Go-parkeerplaatsen in gebruik genomen waar je gedurende een half uur gratis kunt parkeren. Die worden aangeduid door een paal met bordje en rode wegmarkering. Je hoeft hiervoor geen ticket aan de voorruit van de wagen te leggen. Op de parkeerplaatsen zijn sensoren aangebracht die registreren hoelang een auto ter plaatse staat. Als de maximaal toegelaten parkeertijd verstreken is, krijgen de parkeerwachters een bericht en volgt een parkeerheffing van 60 euro.
Het systeem van Shop & Go wordt ook ingevoerd in de Knokke- en Kursaalstraat in het kader van het project Doortocht Heist als maatregel voor minder hinder. Zo zal er veel minder overlast zijn van vracht- en bestelwagens van bouwfirma’s die momenteel wildparkeren in het handelscentrum in Heist.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.