Home > Nog steeds onbekend & dus onbemind: de gratis centrumbusjes in Brugge

Nog steeds onbekend & dus onbemind: de gratis centrumbusjes in Brugge

Geschreven op 9 september 2018 om 11:30 door Mario De Wilde

Om Brugge leefbaar en veilig te houden, zet de Stad Brugge lichter en aangepast busverkeer in. Naast de shoppingshuttle, die sinds mei Bruggelingen en bezoekers gratis rondbrengt in het stadscentrum op zaterdag en koopzondag, lanceerde het stadsbestuur vanaf afgelopen maandag de ‘centrumshuttle’ of ‘woon-werkshuttle’. Deze gratis busdienst bedient de ruimere binnenstad en rijdt op weekdagen tussen 7.20 uur en 19.00 uur een traject tussen de randparking Coiseaukaai en het Station (kiss and ride zone). De bus volgt een route langs de Langerei, de Katelijnestraat en de Markt. Ideaal voor wie aan de rand woont en in de binnenstad werkt of er bijvoorbeeld een cursus volgt. De centrumshuttle rijdt, in tegenstelling tot de shoppingshuttle, volgens een vaste dienstregeling elke 20 minuten.
Burgemeester Renaat Landuyt: ‘Het gaat hier concreet om een gratis pendeldienst met lichte en compacte shuttlebussen. Busmaatschappij Keolis staat in voor de uitbating van de shuttlebussen. Het lichter vervoer is beter voor onze straten en pleinen. Dat komt de duurzaamheid van onze stad ten goede.’

Praktische info centrumshuttle

Van maandag tot vrijdag van 7.20 uur tot 19.00 uur.
Rijdt elke 20 minuten volgens een vaste dienstregeling.
Verbinding tussen randparking Coiseaukaai, binnenstad en station.
Iedereen kan gratis meerijden met de shuttlebus. Een opstapbewijs is niet nodig.
De shuttle heeft 16 zitplaatsen (en geen staanplaatsen).
De shuttle is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers dankzij de automatische rolstoellift. Er is plaats voor kinderwagens en bagage.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.