Home > Nog elf dagen aftellen naar Koolkerke Kermis

Nog elf dagen aftellen naar Koolkerke Kermis

Geschreven op 13 juni 2023 om 08:25 door Mario De Wilde

In het laatste weekend van juni weekend gaan in Koolkerke de traditionele gemeentefeesten door op en rond het dorpsplein. Het Feestcomité en haar enthousiaste vriendenkring zullen er alles aan doen om de kermis tot een succes te maken.

Wat is er allemaal te beleven? Vrijdagavond 23 juni bijt reuzenbouwer en plaatselijke kunstenaar Roland Haeck om 19 uur de spits af met de opening van een retrospectieve tentoonstelling in de Stedelijke Sportzaal. De expo blijft het hele weekend te bezichtigen.

Op zaterdagnamiddag is er niet alleen een rondgang van de Koolkerkse harmonie maar kun je op het Koolkerkse dorpsplein de Shiva Full Contactgroep bewonderen met hun spectaculaire demonstraties (zoals het verbrijzelen van stenen). De Foorkramers zijn uiteraard ook van de partij en het Feestcomité deelt aan de jonge kinderen vrijkaartjes uit. Om 17 uur zal de kermis officieel geopend worden en wordt voor de eerste keer de Koolkerkse Sporttrofee overhandigd.

Voor wie van een terrasje houdt kan zich de hele namiddag nestelen op het dorpsplein en een graantje muziek meepikken. Om 19 uur zal de covergroep Azdamme het vuur aan de lont steken met aanstekelijke partymuziek!

De hoofdmoot is gereserveerd voor zondag met de Rommelmarkt in het centrum van Koolkerke. Een rondgang en een aperitiefconcert van harmonie Vermaak na Arbeid mag je als muziekliefhebber zeker niet missen. Motorliefhebbers zien er de 15de Brugse Ride Out. Kinderen kunnen zich ook een gek kapsel aanmeten. Je kan er dus volop genieten van de ambiancemuziek van onder andere Rocco Fosilio. Voor de magistrale afsluiter om 20 uur zorgt Wolfgang. Toegang tot al deze activiteiten is kosteloos!!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.