Home > Nog eens in de spotlights: ruim dertig Cercle-legendes aan het feest voor de match tegen Genk

Nog eens in de spotlights: ruim dertig Cercle-legendes aan het feest voor de match tegen Genk

Geschreven op 18 maart 2023 om 09:33 door Mario De Wilde

Dirk, Julien, John…. Ruim dertig Cercle-legendes kwamen gisteren samen aan de aftrap voor de match van Cercle tegen leider Genk. Er werd een reünie georganiseerd voor ex-Cerclespelers uit de periode 1975-1985. Dirk Beheydt, John Vercammen en Jules Verriest waren de drijvende krachten achter de organisatie. Het drietal verzamelde in totaal 34 oud-Cerclisten die de partij tegen de competitieleider bijwoonden. Samenkomen voor een diner gebeurde in restaurant ‘Chez Jules’. Voor de aftrap werden ze allemaal op het veld voorgesteld aan de fans.

Het idee om een reünie te organiseren leefde al langer, maar het duurde even vooraleer de organisatie echt vorm kreeg. “Toen we met enkele oud-spelers de begrafenis van Han Grijzenhout bijwoonden, waren we unaniem eens dat het echt tijd werd om met de volledige groep samen te komen”, legt John Vercammen uit. Samen met Dirk Beheydt en Jules Verriest stelde het drietal een lijst op met spelers die tussen 1975-1985 actief waren voor Groen-Zwart.

“Eigenlijk is het jammer dat we de reacties niet hebben opgenomen toen we iedereen belden om hen uit te nodigen”, aldus Dirk Beheydt. “Iedereen was echt dolenthousiast”, vult John Vercammen aan. “Dat komt omdat onze groep enorm aan elkaar hing. We waren e vree bende wih! We hebben erg veel gelachen samen, maar op het veld gingen we er keihard voor.” Naast Beheydt en Vercammen komen er vrijdag nog heel wat coryfeeën naar Jan Breydel. Jules Verriest, verkozen tot Cercle-speler van de 20ste eeuw, was ook vanaf het begin betrokken bij het initiatief en tekent vanzelfsprekend present.Patrick Albert, Dirk Beheydt, Eric Beyrens, Peter Carly, Geert Claeys, Dimitri Craeye, Paul Courant, Peter De Quant, Carlos De Steur, Dirk Devriese, Filip De Waele, Alain Henderickx, Wim Kooiman, Patrick Lagrou, Geert Lootens, Filip Messens, Bernard Moerman, Gunter Nasdalla, Patrick Notteboom, Morten Olsen, Rudy Poorteman, Paul Sanders, Philippe Schepens, Jan Steyaert, Emmanuel Talloen, Marc Van Iseghem, Bram Van Kerkhof, André Van Lommel, Walter Tekenden present: Van Poucke, Jan van der Veen, Franky Vanhaecke, Luc Vanderschommen, John Vercammen en Julien Verriest.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.