Home > Nog één maand te gaan: in Izegem tikt de aftelklok richting het BK wielrennen

Nog één maand te gaan: in Izegem tikt de aftelklok richting het BK wielrennen

Geschreven op 26 mei 2023 om 07:34 door Mario De Wilde

Met nog exact één maand te gaan tot het BK in Izegem op 25 juni werd vandaag de aftelklok op de Grote Markt in Izegem gestart. Stad Izegem, Belgian Cycling en Flanders Classics tellen nu af naar het laatste weekend van juni. Niet alleen op zondag, maar ook op zaterdag zal de koers en het BK centraal staan in hartje Izegem.
Binnen exact één maand is Izegem het epicentrum van het Belgische wielrennen. Op 25 juni gaan we in Izegem op zoek naar de opvolgers van Tim Merlier en Kim de Baat. Een wielerweekend om naar uit te kijken. Op zondag staat de strijd om de tricolore trui bij de profs op het programma. Het startschot weerklinkt binnen een maand twee keer vanop de Izegemse Grote Markt. De nieuwe Belgische kampioenen, bij zowel mannen als vrouwen, worden op de Ambachtenstraat gekroond.

Wie de strijd om de Belgische driekleur vanop de eerste rij wil beleven, kan daarvoor op de Grote Markt terecht. Om 9.00u start de ploegenvoorstelling van de vrouwen, gevolgd door de start om 10.30u. Een kwartier later, om 10.45u, worden de deelnemers bij de mannen aan de aanwezige fans voorgesteld. Zij beginnen om 12.00u aan hun BK. Vervolgens kunnen fans de wedstrijd live op de Grote Markt volgen op het grote scherm en met verschillende live passages (2x vrouwen – 4x mannen) tijdens de lokale ronden.
Wie liever op de eerste rij staat bij de finish, zakt vanaf 12.00u best af naar de Ambachtenstraat. Daar wachten 3 passages van de vrouwen en 5 van de mannen. Omstreeks 14.00u kennen we de opvolgster van Kim de Baat. De nieuwe Belgische kampioen bij de mannen kronen we rond 17.10u. Uiteraard vieren fans aan de finish mee tijdens de podiumhuldiging.

Verder kunnen fans ook op het Emelgemseplein in Emelgem, het Kachtemsplein in Kachtem en het Marktplein in Ingelmunster terecht voor een leuke wielerdag in één van de publiekszones langs het parcours.

Laat de auto thuis

De organisatie raadt af om met de wagen naar het BK af te zakken door beperkte publieksparking in de directe omgeving van het evenement en de te verwachten vertragingen op de weg. Hoe wél naar het BK komen? Door op afstand te parkeren en de laatste kilometers richting Izegem met de fiets of de trein te overbruggen. Vanuit Brugge en Kortrijk zijn er vlotte treinverbindingen naar het station van Izegem, dat op wandelafstand van zowel start als finish gelegen is. Supportersclubs kunnen vooraf een parkeerticket voor de supportersbus aanvragen via info@bkizegem2023.be.

Loopfietsjes en koers op rollen

Izegem bereidt zich voor op één groot wielerfeest op zondag 25 juni, maar het fietsplezier start al een dag eerder. Op zaterdag 24 juni staat er tussen 15.00u en 18.00u een gratis koers op rollen gepland, eveneens op de Grote Markt. In groepjes van vier zullen deelnemers om ter snelst hun ballon moeten laten knappen. Hoe sneller je trapt, hoe sneller je ballon kapot springt en je jouw wedstrijd wint. Vooraf inschrijven is niet nodig. Wie wil meedoen, kan ter plaatse registreren en deelnemen.

Verder kunnen de kleinste Izegemse fans hun snelle benen tonen tijdens de loopfietsjeswedstrijd op de Grote Markt. Kinderen geboren tussen 2018 en 2021 kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een leuke wedstrijd tussen 16.00 en 17.00u op zaterdagnamiddag. Afsluiten doen we met een podiumceremonie voor de allerkleinsten. “Met de loopfietsjeswedstrijd kunnen ook de allerkleinsten op zaterdag al eens proeven van de wielergekte. Samen met de koers op rollen moet dat het gedroomde startschot vormen van een fantastisch wielerweekend in onze stad”, vertelt burgemeester Bert Maertens. Het aftellen naar het Izegemse wielerweekend exact één maand voor het BK is bovendien officieel begonnen. Zo werd gisteren een aftelklok gestart op de Grote Markt.
Praktisch
Alle informatie over BK Izegem 2023 is terug te vinden op www.bkizegem2023.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.