Home > Nog 10 dagen: Moorsele en Gullegem in de ban van Gent-Wevelgem

Nog 10 dagen: Moorsele en Gullegem in de ban van Gent-Wevelgem

Geschreven op 17 maart 2022 om 17:16 door Mario De Wilde

Op zondag 27 maart is er de 84ste editie van de wielerklassieker Gent-Wevelgem. Het parcours snijdt ook de dorpskernen van Gullegem en Moorsele aan. De gemeente laat dat na twee coronaedities niet onopgemerkt voorbij gaan en zorgt voor een mooi programma in beide deelgemeentes.

Passage Moorsele
Na de start onder de Menenpoort in Ieper trekt het peloton in sneltreinvaart naar Moorsele waar ze via de Ledegemstraat naar de Sint-Janstraat trekken om dan via de Secretaris Vanmarckelaan naar Gullegem te koersen. De renners worden om half twaalf verwacht.
De lokale cafés en verenigingen zorgen samen vanaf 10.30 uur voor drank- en eetstandjes ter hoogte van het kruispunt Sint-Janstraat en de Warandestraat. De straatband van Kunst naar Vermogen zorgt voor een streep muziek en het sfeerpeil wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Agent 13 – Marcel Cyclette. Spellenclub 13 zorgt voor kinderanimatie. De wedstrijd wordt integraal in beeld gebracht op groot scherm.

Passage Gullegem
Na de doortocht in Moorsele rijden de renners kort later via de Hondschotestraat naar het Dorpsplein en de Bissegemstraat, om dan even later via de Rijksweg grondgebied Wevelgem tot de finale kilometers te verlaten.
Ook in Gullegem zorgen cafés en verenigingen voor drank en eten. Het geheel wordt opgeluisterd door Ze Kwaffeurz. Cirq Poubelle en Spellenclub 13 zorgen voor animatie voor groot en klein. Ook hier hoeft er niets gemist te worden van de wedstrijd.

Verkeersregels
De passages zullen gepaard gaan met een aantal verkeersmaatregelen. Er geldt een tijdelijk rijverbod tijdens de doortocht in Moorsele en Gullegem, tussen 11 en 12 uur. Op het parcours geldt ook een parkeerverbod van ’s morgens 8.30 uur tot na de doortocht, omstreeks 12 uur. De kernen van Moorsele en Gullegem blijven een hele dag afgesloten voor de activiteiten. Er zijn omleidingen voorzien. In Gullegem moet er rekening gehouden worden met een bijkomende omleiding door werken in de Schuttershoflaan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.