Home > NOAH-afdeling van Familiehulp Wielsbeke vierde haar tienjarig bestaan

NOAH-afdeling van Familiehulp Wielsbeke vierde haar tienjarig bestaan

Geschreven op 20 november 2023 om 12:32 door Mario De Wilde

NOAH Wielsbeke vierde gisteren haar tienjarig bestaan. In het kleinschalige dagverzorgingshuis van Familiehulp kunnen eenzame ouderen of mensen met een zorgbehoefte samen een gezellige dag doorbrengen. NOAH Wielsbeke is een kleinschalig dagverzorgingshuis van Familiehulp, waar oudere mensen met een zorgbehoefte een gezellige dag kunnen doorbrengen. “We organiseren talrijke leuke activiteiten, zoals samen koken, wandelen, kaarten, knutselen, spelletjes spelen, muziek beluisteren of handwerk”, vertelt NOAH-coördinator Laja Haerens. “En soms gaan we met de hele groep op uitstap.”

“Onze verzorgenden staan ook altijd klaar met kleine persoonsverzorgende taken”, zegt Laja Haerens. “Klanten kunnen een douche nemen, hun haar en nagels laten verzorgen of zich laten masseren. Op die manier wil NOAH een plaats zijn waar iedereen zich thuis voelt. Niet voor niks staat NOAH voor Nabijheid, Ontmoeting, Aandacht en Huiselijkheid.”
Tienjarig bestaan NOAH Wielsbeke
Familiehulp telt momenteel 40 NOAH-vestigingen in Vlaanderen en Brussel. Dankzij de samenwerking tussen Familiehulp en de gemeente Wielsbeke kwam er 10 jaar geleden ook een NOAH in Wielsbeke.
Nancy Craeynest, regiodirecteur Roeselare: “We gingen op zoek naar een gezellig huis in de straat in Wielsbeke, want dat is het concept van NOAH: een kleinschalige dagopvang die laagdrempelig is en precies aanvoelt zoals thuis. De gemeente Wielsbeke stelde een mooi huis in de Oostrozebeeksestraat 123 voor. Dank zij de steun van de sylvester jogging en de gemeente Wielsbeke werd een mooie nieuwe veranda aan het huis gezet. NOAH Wielsbeke is voor veel klanten een lichtpuntje, ze komen hier graag naar toe, en al zeker in deze herfstdagen. Want hier is het altijd licht en warm, en het ruikt hier altijd naar lekkere soep en cake.”

NOAH Wielsbeke is sindsdien een begrip geworden in de streek. “We merken duidelijk dat oudere mensen vaak op zoek zijn naar gezelschap en ontspanning”, vertelt Laja Haerens. “Via sociaal contact willen we met NOAH een dam opwerpen tegen die toenemende vereenzaming bij senioren. We zijn er ook voor mensen met een zorgbehoefte en hun mantelzorgers: omdat wij hun partner of ouder opvangen, kunnen zij even tot rust komen of wat tijd voor zichzelf nemen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.