Home > NMBS biedt parking in Waregem ’s avonds op werkdagen en heel het weekend gratis aan

NMBS biedt parking in Waregem ’s avonds op werkdagen en heel het weekend gratis aan

Geschreven op 26 oktober 2023 om 07:16 door Mario De Wilde

Het schepencollege van Waregem gaf gisteren groen licht om een samenwerkingsovereenkomst met NMBS over de stationsparking ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad. Als de overeenkomst wordt goedgekeurd, zal NMBS de parking op werkdagen ’s avonds gratis openstellen en in het weekend de hele dag. Ook bij grote evenementen zou de parking gebruikt kunnen worden. In ruil daarvoor moet de stad instaan voor het onderhoud van de parking.

In de samenwerkingsovereenkomst toont NMBS zich bereid om de parking gratis open te stellen op weekdagen tussen 19.00u. en 7.00u. en op zaterdag, zondag en feestdagen de hele dag. Bijkomend kan de parking maximaal vijf keer per jaar gebruikt worden voor openbare evenementen die gratis zijn. In ruil daarvoor engageert de stad zich om de parking te onderhouden en die tijdens de winter sneeuw- en ijsvrij te maken.

Altijd ticket nemen en valideren
Bij het inrijden van de parking zal elke gebruiker nog steeds een ticket moeten nemen. Als je langer dan 15 minuten parkeert, zal je het ticket altijd moeten valideren aan de betaalzuil vooraleer je kan uitrijden, ook als je parkeert tijdens de gratis momenten. Wie minder dan 15 minuten parkeert, neemt wel een ticket maar hoeft dat niet te valideren. Het kiss & ride-systeem blijft dus bestaan.

Parkeerdruk verlagen
Door het gratis openstellen van de stationsparking zou de parkeerdruk voor bewoners in de stationsomgeving merkbaar kunnen verlagen. Het nemen en valideren van een ticket is misschien een praktisch ongemak, maar een vrije parkeerplek is zo goed als gegarandeerd. Ook bij events is de stationsparking een handige parkeerhaven van waaruit je snel in het centrum staat.

De samenwerkingsovereenkomst staat op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 7 november.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.