Home > Vanavond start 50 jaar Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist met inzending van Nederland

Vanavond start 50 jaar Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist met inzending van Nederland

Geschreven op 17 augustus 2019 om 08:09 door Mario De Wilde

50 jaar geleden werd voor de allereerste keer het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist georganiseerd. Toen werden de vuurpijlen nog de lucht in geschoten aan het Zegemeer. De deelnemende landen in 1969 waren Japan, Mexico, Frankrijk, Spanje en België. België won toen de wedstrijd dankzij vuurwerkmaker Eugeen Hendrickx en zonen uit Deurne. 8 jaar later werd uit veiligheidsoverwegingen uitgeweken naar het strand van Duinbergen. Ondertussen is het strand aan de Meerlaan al voor het vierde jaar op rij de plaats waar het allemaal gebeurt. Van 17 tot en met 25 augustus vindt daar de 40ste editie van het Internationaal Vuurwerkfestival plaats.

Ondertussen behoort het Internationaal Vuurwerkfestival van Knokke-Heist ongetwijfeld tot de absolute wereldtop. Landen van over heel de wereld brengen op het strand een pyrotechnisch spektakel. Zonder enige moeite schaart Knokke-Heist zich dan ook naast Cannes, Montreal, Monte Carlo en Hannover. Vuurwerkmakers uit 4 verschillende landen vechten een nachtelijk duel uit waarin gigantische vuurwerkpijlen aan een waanzinnig tempo de lucht worden ingevuurd. De vuurwerkshow is volledig gesynchroniseerd op een speciaal ontworpen muziekstuk. Het is een fantastische musical die op een originele manier jong en oud overweldigt. Dit jaar maar je je verwachten aan spectaculaire shows van Nederland, Rusland, Italië, Slovenië. België sluit naar jaarlijkse traditie af op 25 augustus.

WANNEER: 17, 19, 21, 23 & 25 augustus om 22 uur

17/08 Nederland (Dutch Fireworks Professional)
19/08 Rusland (Bolshoy Prazdnik)
21/08 Italië (Giuliani Fireworks)
23/08 Slovenië (Hamex Fireworks)
25/08 België (HC Pyrotechnics)

LOCATIE: Strand Meerlaan

Ook interessant:
•Net zoals andere jaren hebben de strandbars de toelating gekregen van het gemeentebestuur om hun bar langer open te houden op de avonden van het Vuurwerkfestival. Op die avonden mogen er drank en versnaperingen verkocht worden tot 22 uur.
•Vanaf het Rubensplein tot voorbij de Meerlaan zijn er extra geluidstorens geplaatst zodat je ook van daaruit kan genieten van de muziek waarop het vuurwerk wordt afgeschoten. Thuis naar het vuurwerk kijken? Stem je radio af op 94.6 fm en geniet mee van het volledige spektakel.
•Er zijn organisaties die uitstappen organiseren om het vuurwerk vanop een boot te gaan kijken. Een unieke ervaring!
•Het Vuurwerkfestival kende 3 verschillende locaties: Het Zegemeer, De Wandelaar (Duinbergen) en sinds 2016 de Meerlaan.
•De winnaar wordt bekendgemaakt net voor het laatste vuurwerk op 25 augustus, dat sinds enkele jaren steeds door België wordt verzorgd.

1 reactie

Desmedt Jan
Geschreven op 2019-08-23 13:51:00
Hoi Jan hier ik vind het vuurwerk zeer prachtig het lag de ganse zomer vakantie duren voor mij da trek een massa volk en is goed voor de badstad en ij woon in de meerlaan dus tis niet ver voor mij

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.