Home > Straks luidt de schoolbel weer. In Jabbeke waakt men over veilige schoolomgevingen

Straks luidt de schoolbel weer. In Jabbeke waakt men over veilige schoolomgevingen

Geschreven op 17 augustus 2019 om 09:48 door Mario De Wilde

Jabbeke engageert zich ten volle om in te zetten op veilige schoolomgevingen. In dat kader wil het de schoolgaande fietser meer veiligheid en comfort bieden. Rond de schoolomgevingen van alle Jabbeekse scholen werd in de verkeerscommissie een positief advies geformuleerd om de fietser absolute voorrang te verlenen. Wim Vandenberghe (Voorzitter Verkeerscommissie): “Rond de scholen zullen fietsstraten voorzien worden. In zo’n straat mogen fietsers op de rijbaan rijden en bovendien mogen gemotoriseerde voertuigen fietsers niet inhalen. Daarnaast geldt er een maximumsnelheid van 30km/h. De inrichting van de fietsstraten zal gebeuren door het plaatsen van extra verkeersborden en door middel van grote symbolen die geschilderd zullen worden op de rijweg.”

Zoals te zien is in bijlage zal in de ruime omgeving van de scholen een fietsstraat ingesteld worden. Op die manier wil CD&V Jabbeke het fietsverkeer van en naar de scholen een pak veiliger maken. De Jabbekenaar wordt zo aangezet om meer de fiets te nemen. Om de automobilisten te wijzen op de snelheidsbegrenzing, zullen ook snelheidsinformatieborden geplaatst worden. Geert Depree (Schepen mobiliteit) – “Om de auto’s te herinneren aan de zone dertig zullen smiley-borden geplaatst worden. Dit zijn verkeersborden die de snelheid meten en al dan niet een positieve of negatieve boodschap achterlaten. Deze verkeer remmende maatregel zet de fietsstraat kracht bij. Het bestuur wil daarmee de schoolgaande jeugd beschermen en de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen verhogen.
Het volstaat niet om de mensen enkel maar een geweten te schoppen om meer de fiets te nemen. Als uitvoerende macht wil ze ervoor zorgen dat de infrastructuur, en in dit geval de fietsstraten, zodanig zijn aangelegd dat de mensen geen excuus meer hebben om hun fiets thuis te laten. De adviezen van de gemeenteraadscommissie verkeer zullen bekrachtigd worden in schepencollege en gemeenteraad. Deze zullen een praktische uitvoering in gang kunnen zetten.

1 reactie

Annie Dhiedt
Geschreven op 2019-08-23 17:46:22
Hallo ,ik hoop dat ze in de Hogedijkenstraat ,dat ook eens onderhanden nemen, voor de school gaande kids, is precies een auto-snelweg, zou toch moeten éénrichtings verkeer zijn.De kids van de hoge akker komen er ook.Ik hoop dat de gemeente het het toch eens zal inzien, of moet er éérst iets gebeuren ?????

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.