Home > Nieuws > Speciaal voor jongeren met autisme: binnenkort opent nieuwe campus ‘De Polder’ in Sint-Kruis

Speciaal voor jongeren met autisme: binnenkort opent nieuwe campus ‘De Polder’ in Sint-Kruis

Geschreven op 11 september 2019 door Mario De Wilde

Inspelend op de steeds groeiende vraag naar gespecialiseerd onderwijs en ondersteuning voor kinderen en jongeren met autismespectrumstoornissen (ASS), is vzw De Kade gestart met een nieuwe campus in de groene omgeving van De Polder in Sint-Kruis (Brugge). Reeds vorig schooljaar startte BuBaO Het Anker op de campus in Sint-Kruis met een tweede vestigingsplaats voor de lagere school. Vanaf huidig schooljaar kunnen jongeren er ook terecht voor de eerste graad OV4 van Secundaire School Spermalie. Deze uitbreiding biedt plaats aan 38 extra kinderen, die kunnen instromen in het lager onderwijs en op de campus een traject kunnen volgen tot 14 jaar.

Flankerend aan het onderwijsaanbod, kan er ook zorg en ondersteuning worden gevraagd vanuit het begeleidingscentrum Spermalie – Het Anker, in de vorm van middagopvang, vakantieopvang, studiebegeleiding, kind- en ouderbegeleiding, …
Een kerndoelstelling op de site is het uitbouwen van een autivriendelijk opleidingsaanbod en het stimuleren van een optimaal welbevinden van élk kind. Het klassieke lessenpakket wordt hiertoe aangevuld met atelierwerking, talenturen, begeleide of individuele werkmomenten en aanvullende zorg vanuit het begeleidingscentrum.

De mooie buitenomgeving van de Polder laat toe om rust en bewegingsruimte te creëren waardoor kinderen en jongeren in een natuurlijke omgeving kunnen ontdekken en leren. Aan de hand van tal van autispecifieke aanpassingen en met een expertiseteam van leerkrachten, begeleiders en paramedici willen we elk kind – volgens zijn mogelijkheden – maximaal tot zijn recht laten komen.  Vanaf donderdag 3 oktober kan men deze site ontdekken in de Polderstraat 78 te Sint- Kruis (Brugge). Tot 20u is er vrij bezoek mogelijk van alle geïnteresseerden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.