Home > Nieuws > Peppi, Kokki, Bo, Billy, Charlie, Bubble, Splash, Pingu, Sam of Nicola: kies de naam voor twee babypinguïns in SEA LIFE

Peppi, Kokki, Bo, Billy, Charlie, Bubble, Splash, Pingu, Sam of Nicola: kies de naam voor twee babypinguïns in SEA LIFE

Geschreven op 11 juli 2019 door Mario De Wilde

Afgelopen lente werden er in SEA LIFE Blankenberge twee donzige babypinguïns geboren. De dierenverzorgers van SEA LIFE zijn op zoek naar de twee meest geschikte namen, hiervoor schakelen ze de hulp in van hun bezoekers. “We kregen veel goede suggesties binnen, maar we moesten ons beperken tot een top 10.” Vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. “Zo zijn bijvoorbeeld namen als Happy, Mumble, Indigo al eerder gegeven aan onze pinguïns, dus die namen haalden de selectie niet.”, gaat hij verder. “We kijken uit naar wat onze bezoekers beslissen. Ze kunnen kiezen uit Peppi, Kokki, Bo, Billy, Charlie, Bubble, Splash, Pingu, Sam of Nicola.”

Babynamen

Wie een suggestie had, kon deze insturen via Facebook & Instagram voor 11 juli. De dierenverzorgers van SEA LIFE maakten hieruit een selectie. Op de facebookpagina van het park kun je tot 18 juli stemmen op jouw favorieten uit de top 10. De 2 namen die het meeste steun krijgen van het publiek, worden dan officieel gegeven aan de jongste telgen van het pinguïnverblijf.

Kweekprogramma

De geboorte van de twee pinguïns maakt deel uit van het kweekprogramma. De Humboldtpinguïn is namelijk een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt.

(©)Foto SEA LIFE

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.