Home > Online afspraak maken met de politie van Brugge? Vanaf nu kan het.

Online afspraak maken met de politie van Brugge? Vanaf nu kan het.

Geschreven op 15 mei 2019 om 15:26 door Mario De Wilde

Wie de politie nodig heeft voor iets wat niet dringend is, kan voortaan ook online een afspraak maken. Inwoners en bezoekers van Brugge kunnen elke dag binnenlopen in het Politiehuis (en andere regiokantoren) met allerlei vragen en problemen waarbij de politie kan helpen. Tot nog toe gebeurde dat zonder afspraak waardoor er soms wel eens onvoorziene wachttijden zijn.
Daar komt nu verandering in. Via de website kan men nu een online afspraak boeken zoals dit het geval is bij veel huisartsen bijvoorbeeld. Een afspraak maken, heeft alleen maar voordelen:

 Je kan een afspraak 24/7 maken van thuis uit of vanop je smartphone
 Boeken op een tijdstip dat jou het beste uitkomt
 Je krijgt een bevestigingsmail waarin ook vermeld wordt welke documenten je best meebrengt (zodat je niet terug hoeft te keren)
 Geen wachtrijen (hogere klantvriendelijkheid)
 Betere service want onthaalmedewerkers kunnen zich eveneens voorbereiden
 Meer privacy (geen luisterende oren achter je in de rij)

Het online boeken van een afspraak kan sinds begin mei 2019 en is momenteel alleen van toepassing op het Politiehuis. Je kan er afspraken maken van maandag tot zaterdag, tussen 8 en 20u. Op zondag kan je een afspraak regelen tussen 8 en 18u. Het boeken van een afspraak kan via een button op de homepage van www.politiebrugge.be. Na evaluatie wil PZ Brugge ook een zelfde reservatiesysteem installeren voor de regiokantoren.

Wie de politie echt dringend nodig heeft, belt natuurlijk nog altijd naar 101 of 112. Voor niet-dringende zaken kan je 24/7 bellen naar 050/44 88 44. Anderzijds kan je ook melding maken van bepaalde zaken, zonder dat je nog naar het politiekantoor hoeft te gaan. Dat kan ook via de website op https://www.politiebrugge.be/aangifte-doen. Via deze module (Police-on-web) kan je onder meer aangifte doen van (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, diverse beschadigingen, graffiti en vakantietoezicht aanvragen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.