KuNa Fish uit Zeebrugge wil de liefde voor de vis in de kijker zetten
Morgen zal er vanuit Zeebrugge vis geleverd worden aan het ziekenhuis AZ Sint-Jan in Brugge. Het was Pedro Rappé – schipper van de Z483 Jasmine – die het initiatief nam om vanuit de visserij een donatie van verse, lokaal aangelande vis te doen aan Brugse ziekenhuis. Hij benaderde daartoe de Vlaamse visveiling en de Rederscentrale en nam eveneens contact op met Visgro vzw, de Beroepsvereniging van Visgroothandelaren die aangesteld werd als uitvoerend producent. Dit wegens hun ervaring met tal van acties en evenementen. Zowel Rederscentrale als Visveiling loofden het initiatief en zegden toe vis ter beschikking te willen stellen. KuNa Fish bvba dan weer – een lokaal visverwerkend bedrijf uit Zeebrugge – bood vrijwillig aan de geleverde vis te fileren. De vis zal bruto op karren gezet worden en naar het pakhuis van KuNa Fish gereden worden. Daar staat een team te wachten die onmiddellijk met de versnijding zal beginnen en dit geheel volgens de HACCP-normen. Het ziekenhuis stelt immers hoge eisen. Zo ontving KuNa Fish al een ’Smiley’, toegekend door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Voorwaar een mooi team! Lokale vis mag best opnieuw wat in de kijker komen, want de prijzen staan onder zware druk en dat zegt ook Nadine Demandt van KuNa Fish dat gevestigd is in de Sontstraat van Zeebrugge. Nadine: “Het zijn momenteel voor iedereen moeilijke tijden en willen hierbij onze passie in de kijker zetten en de verse vis promoten. En op die manier ook graag onze stiel. Die willen we deze dagen ook eens in de kijker zetten want meestal tonen ze foto’s of beelden van het schip op het bord maar wat er tussenin allemaal gebeurt weet niet iedereen. Vis fileren is een fantastische stiel en het zou zijn om dezer dagen misschien mensen kunnen warm gemaakt worden om het te leren. Het wordt kort en duidelijk uitgelegd van wat wij juist doen via ons bedrijfsfilmpje van 1,50’: www.kunafish.info