Home > Jessica Van Humbeeck uit Oostende serveert thee met een magnesiumverhaal: 5 kannen te winnen

Jessica Van Humbeeck uit Oostende serveert thee met een magnesiumverhaal: 5 kannen te winnen

Geschreven op 8 november 2019 om 16:29 door Mario De Wilde

Thee is zoveel meer dan louter een drankje. Het biedt een moment van stilte na een drukke dag, verbindt mensen met elkaar, wordt gebruikt om gastvrijheid uit te drukken, is rijk aan antioxidanten en thee brengt ons brein tot rust. Dat weet ook thee-experte Jessica Van Humbeeck, die er rotsvast in gelooft dat er voor iedereen een perfect theerecept én een bijhorend theemoment bestaan die een heilzame werking hebben op lichaam én geest. Zeker wanneer de thee dan nog eens wordt bereid met het perfecte water. Water dat PH-neutraal is en bij voorkeur extra gezond. Zoals het water dat we dankzij waterbehandelingsspecialist BWT eenvoudigweg uit de kraan kunnen halen. Want de magnesiumfilters die BWT aanbiedt, filteren het kraanwater niet alleen, ze voegen er ook extra magnesium aan toe.

Wat 5 jaar geleden begon als een hobby in de garage van Jessica, groeide intussen uit tot ‘Thee met een Verhaal’. Een succesverhaal. Want als gecertifieerd theesommelier heeft de amper 33 jaar oude Jessica Van Humbeeck niet alleen haar eigen theemerk uit de grond gestampt. Ze is ook zaakvoerster van 2 theespeciaalzaken in Aarschot en Oostende, schreef intussen het succesvolle boek ‘But First, Tea’, presenteert wekelijks een eigen theeprogramma op Eclips TV, adviseert restaurants en bistro’s, en is de drijvende kracht achter tal van theeceremonies, lezingen, cursussen en workshops over thee. Tel daarbij Jessica’s doortochten in de Radio 2-programma’s ‘Plage Préférée’ en ‘De Madammen’, bij MNM-dj Ann Reymen en in de talkshow ‘Van Gils & Gasten’, en het is niet verwonderlijk dat Jessica beschouwd wordt als dé theereferentie in Vlaanderen.

Thee evangeliseren

Het geheim achter het succesverhaal van Jessica? Pure passie. “Sowieso heb ik altijd al graag thee gedronken”, legt Jessica uit. “Als kind was dat mijn favoriete moment met mijn mama. Dan keken we samen naar een film onder een dekentje, met een lekker kopje thee. De laatste jaren is de passie voor thee alleen maar toegenomen, omdat thee mij persoonlijk geholpen heeft met mijn persoonlijk verhaal. Zes jaar geleden kreeg ik namelijk te kampen met een dubbele burn-out. Ik heb toen yoga geprobeerd, aromatherapie, gezonde voeding enzovoort, tot mijn psycholoog me vroeg om terug te gaan naar het moment waarop ik mij het meest kon ontspannen. En dat waren inderdaad die theemomenten met mijn mama. Ik heb een opleiding gevolgd bij de Britse theespecialist Jane Pettingrew, werd door de beroemde theemeesteres Mei Lan Hsiao ondergedompeld en ingewijd in de Chinese Tea Arts, ben heel actief op zoek gegaan naar pure theeën, zonder bewaarmiddelen, en heb in mijn garage een kleine theewinkel opgestart. Zo is de bal aan het rollen gegaan.

Wanneer mensen mij vragen wat ik nu precies doe, of wanneer de vraag komt hoe je van thee een bedrijf kunt maken, zeg ik vaak “Ik verkoop geen thee, maar ik verkoop momenten theetijd”. Ik hou ervan om de verhalen van de thee te vertellen en beschouw het als mijn missie om thee te evangeliseren. Ik wil aantonen dat thee drinken mensen verbindt met elkaar, en dat het uitnodigt tot zelfreflectie. Dat thee niet uitsluitend voor mij de oplossing is om lichaam en geest in balans te brengen, maar voor iedereen. Ik geloof er inderdaad rotsvast in, dat er voor iedereen een perfecte thee én bijhorend theemoment bestaan. Zeker als je weet welke infusies en theesoorten het beste bij jou passen en met welk water je het perfecte kopje thee serveert om optimaal te kunnen genieten van de heilzame werking die thee heeft op lichaam en geest.”

Hip, lekker en extra weldadig voor lichaam en geest

Jessica deinst er niet voor terug om met thee te experimenteren. Zo tonen haar Fruity Tea Sangria, Golden Lemonade en Home made ice tea made easy-recepten aan dat thee echt wel hip en fun kan zijn. Al heeft ze, door haar persoonlijk verhaal, wel een expliciete voorkeur voor theerecepten en -mengelingen die naast lekker ook nog eens extra weldadig zijn voor lichaam en geest. Ze raadt Golden Tea en Time for Bed Tea aan voor wie tot rust wil komen, stelt matchathee en gember-citroengrasthee voor als je jezelf een boost wil geven, terwijl Blueberry Hill – een combinatie van witte thee en blauwe bessen, rijk aan antioxidanten – en Dance with me – een combinatie van rooibos, kamille en munt – een heuse aanrader is voor wie op zoek is naar concentratie. Maar een kopje ‘thee met een verhaal’ omvat meer dan alleen maar recepten en mengelingen van thee. “Thee bestaat voor 99% uit water”, legt Jessica uit. “Het is dan ook logisch dat de kwaliteit van het water een invloed heeft op de smaak, de kwaliteit en de effectiviteit van de inhoudsstoffen van de thee. Daarom dat ik aanraad om, als je leidingwater gebruikt voor je thee, dat water te filteren. Inzake kraantjeswaterfilters ben ik een grote voorstander van de magnesiumfilters van waterbehandelingsspecialist BWT. Want die verminderen niet alleen de hoeveelheid kalk en zware metalen in het water, en elimineren niet alleen onaangename smaken en geurtjes. Ze voegen aan het water extra magnesium toe – een must voor de smaak van thee en een extra boost voor lichaam en geest.”

Kraantjeswater voor thee? Sowieso filteren!

“Als je gewoon leidingwater gebruikt voor je thee, is het belangrijk om dat te filteren”, gaat Jessica verder. “Het water bevat dan geen smaken die de smaak van thee of koffie kunnen beïnvloeden. Traditionele kraantjeswaterfilters verminderen de hoeveelheid kalk in kraantjeswater, halen er zware metalen als lood en koper uit, en zorgen ervoor dat substanties zoals chloor, die de smaak en de geur van het water aantasten, worden verwijderd. De magesiumwaterfilters van BWT gaan nog een stap verder door het kraantjeswater niet alleen te filteren, maar er tijdens het filterproces magnesium aan toe te voegen. Dat maakt het water niet enkel extra smaakvol, maar ook extra gezond. Magnesium zorgt namelijk voor een goed metabolisme, gezonde tanden, botten en spieren, het stimuleert het hart en geheugen en verhoogt onze weerstand. Magnesium zorgt er ook voor dat het water een bijna neutrale PH-waarde krijgt. “En ook dat is belangrijk voor de smaak en de mineralenbalans van het water”, vervolgt Jessica. “De PH-waarde of de zuurtegraad van het water bepaalt immers de voorkeur die het water heeft om zuurgevoelige ofwel basegevoelige mineralen op te lossen in het water. Water met een PH lager dan 7, zal bij voorkeur zuurgevoelige mineralen oplossen: ijzer, mangaan, kalk, nitraat, etc. Water met een PH hoger dan 7, zal bij voorkeur basegevoelige mineralen oplossen: vitamine B, complexe koolstofverbindingen, enz. PH-neutraal water heeft geen voorkeur voor een bepaald soort mineralen om op te lossen, en neemt alle essentiële mineralen en alle smaakmakers op.”

Magnesiumwaterfilterfilters van BWT

De magnesiumfilters van BWT zijn verkrijgbaar in de vorm van een waterkan – een zogenaamde ‘tafelfilter’ – en in de vorm van een permanente filter voor onder het aanrecht. De waterkan BWT Vida pink kiss past in de koelkast en is voorzien is van een ‘Easy-Control’-systeem dat automatisch aangeeft wanneer het filterpatroon vervangen moet worden. Daarnaast is er het Penguin-model, verkrijgbaar in het wit, groen, blauw, oranje en paars. Beide modellen waterkannen worden online verkocht via www.bwtwater.be. Verkrijgbaar vanaf: € 19,00. De BWT AQA drink-filter is een permanentere oplossing die eenvoudig onder het keukenaanrecht kan worden geïnstalleerd. Je kan BWT AQA Drink hetzij aansluiten op een bestaande kraan, hetzij kopen in een set waar een nieuwe kraan inzit. Filters kunnen eveneens worden aangekocht via www.bwtwater.be.

Wil je zo een waterkan BWT Vida pink kiss winnen, stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be en wie weet ben je een van de vijf gelukkigen.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.