Home > Nieuws > Eerste steentjeslegging nieuwe gemeenteschool Westende is een feit

Eerste steentjeslegging nieuwe gemeenteschool Westende is een feit

Geschreven op 11 september 2019 door Gino Ester

Net na de start van het nieuwe schooljaar werd de eerste steen van het nieuwe schoolcomplex in Westende-Dorp gelegd. Tegen de start van het volgende schooljaar moeten de leerlingen en de leerkrachten in de nieuwe Duinpieper intrekken. Het nieuwe schoolgebouw zal dankzij een functioneel ontwerp de beste voorzieningen bieden aan leerlingen en leerkrachten.

‘Bouwvakkers’ dragen steentje bij

De eerste steen werd gelegd door schepen van onderwijs Natacha Lejaeghere, burgemeester Jean-Marie Dedecker, vertegenwoordigers van de aannemer Algemene Bouw Maes en de schooldirectie. De leerlingen van de Duinpieper waren verkleed als bouwvakkers. Niet zomaar, want zij dragen letterlijk hun – versierde – steentje bij aan een constructie die op de nieuwe speelplaats zal prijken.
Investeren in een verre toekomst “Tijdens de planningsfase moesten we enkele prangende keuzes maken”, stelt schepen voor onderwijs Natacha Lejaeghere. “Uiteindelijk bleven we bij het plan voor een volledige nieuwbouw ten opzichte van een verregaande renovatie. We moeten als lokale overheid uiteindelijk denken als goede huisvaders en zorgen dat deze investering zo lang mogelijk ten dienste van de kinderen staat.”

Groen en toegankelijk

Met twee bouwlagen, een overvloed aan groen, veel licht en bijzondere aandacht voor toegankelijkheid hoopt het gemeentebestuur met de Duinpieper de meest comfortabele onderwijsvoorzieningen aan te bieden. In overleg met de bevoegde adviesorganen onderzoekt het gemeentebestuur welke andere publiekswerkingen ook onderdak kunnen krijgen in het nieuwe schoolcomplex. Ook de buitenschoolse kinderopvang krijgt onderdak in het nieuwe schoolgebouw.
Patricia Hauweele is al 12 jaar directeur in Westende en kijkt uit naar haar nieuwe school. “De Duinpieper 2.0. zal onze manier van lesgeven fundamenteel positief beïnvloeden. We krijgen meer ruimte om gedifferentieerde lessen aan te bieden, onze speelplaats krijgt veel groen en de lokalen worden ruim en comfortabel. Onze ploeg kon trouwens actief meedenken in de plannen van de nieuwe Duinpieper.”

Essentiële stap voor gemeentelijk onderwijs

Ook burgervader Jean-Marie Dedecker is trots met deze verwezenlijking. “Dergelijke projecten zijn een belangrijke reden waarom een mens burgemeester wordt. De realisatie van de Duinpieper is een stevige ‘harde’ investering van bijna € 5.300.000 in het gemeentelijk onderwijs, maar wel broodnodig”, stelt Dedecker. “Het vorige gebouw was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de hedendaagse onderwijsnormen. Naast een constante beheersplanning op het gebied van infrastructuur, blijven we investeren in omkaderende maatregelen. Denk maar aan de onderwijscheques en tussenkomsten in schoolvervoer. Maar ook op het gebied van huisvesting trachten we jonge gezinnen naar onze gemeente te lokken. Dus wanneer er veel kindjes van komen, moeten jonge ouders niet lang twijfelen naar welke school ze hun kroost zenden.”, besluit burgemeester Dedecker. De nieuwe Duinpieper opent de deuren voor de kinderen en hun juffen en meesters op 1 september volgend jaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.