Home > Nieuws > De Stoffemiekes uit Assebroek gaan er weer voor: naaien voor het goede doel

De Stoffemiekes uit Assebroek gaan er weer voor: naaien voor het goede doel

Geschreven op 11 juli 2019 door Mario De Wilde

Er zijn nog zekerheden in het leven. Eén ervan is de jaarlijkse campagne voor een goed doel, gekozen door Sandra Coupje (wonend te Assebroek). De Stoffemiekes is een FB-groep die al ruim 5 jaar bestaat en meer dan 17.200 leden telt. De groep heeft tot doel elkaar te helpen om beter te naaien maar ook om samen te naaien voor oa een goed doel. Dit jaar heeft de initiatiefneemster Sandra Coupje (Maertens) gekozen voor het inrichten van twee snoezelruimtes in de instellingen Klavervier en Gingko. Dit is een Woon- en leefomgeving voor dove, slechthorende en doofblinde volwassenen met een meervoudige beperking. Er zijn afdelingen in Oostkamp, afhankelijk van MPI spermalie te Brugge. De Stoffemiekes naaiden vele voelkussens, zorgenvriendjes en nog heel wat om de ruimte te pimpen en comfortabel te maken. Voor de eerste maal hielpen er ook enkele ‘Wollemiekes’ mee, die instonden voor het haken van mooie knuffels. Met dank aan alle vrijwilligers die met hart en ziel hun vrije tijd besteedden aan dit project, maar ook een gemeende dank je wel aan alle mensen die stoffen, fournituren, wol, vulling, kussens en nog zoveel meer hebben gedoneerd. Zonder jullie allemaal was dit niet gelukt.

Een zorgenvriendje is een knuffel voor kinderen, een knuffel die de angsten weg kan nemen. Kinderen hebben vaak moeite om zorgen of angsten te verwerken, het zorgenvriendje kan hierbij een ondersteuning geven. Het kind kan opschrijven wat hem dwars zit, of een tekening maken. Een voelkussen: gerichte sensomotorische stimulaties. Aaien, knijpen, frunniken en plukken aan kleurrijke linten, knopen, zachte en ruwe lapjes stof maakt mensen rustiger maar prikkelt ook hun zintuigen.  Sandra Coupje: “We hebben niet alleen voor Klavervier en Ginkgo genaaid maar ook nog voor: Een doktersgroepspraktijk: kregen een 30 tal zorgenvriendjes voor kinderen die een mama, papa, broer, zus, grootouder of belangrijk iemand verloren zijn.
 Het Tronkestik, een begeleidingstehuis te Assebroek kreeg ook een 30 tal zorgenvriendjes. Daar verblijven kinderen vanaf 3 jaar. Er werden ook een 25 tal zorgenvriendjes geschonken aan het buitengewoon secundair onderwijs BUSO ’t Vurstjen 9940 Evergem. 

Elke heeft zijn pakket mogen ontvangen.”

4 reacties

Muylaert Iris
2019-07-11 18:39:44
We gaan er de volgende keer ook te volle voor gaan. Met veel plezier.
Mia
2019-07-11 18:22:12
Proficiat aan alle ( bekende of onbekende) Stoffemiekes die zich hiervoor ingezet hebben. En een dubbele proficiat aan Sandra: onvermoeibare initiatiefneemster.
Mieke Vervaeke
2019-07-11 17:15:01
Het was een voorrecht te mogen naaien voor dit goed doel!!! Alleen al voor al die blije gezichten te zien weet je waarvoor je het doet!!! Zo zie je maar iedereen een beetje naaien,haken of breien en samen kan je vele mensen gelukkig maken.
Sandra coupje
2019-07-11 17:08:06
Dank je wel om dit artikel te plaatse <3. Wie graag de voor en na foto's ziet kan ze bekijken op mijn persoonlijke Facebook pagina. Typ in het zoekvenster Sandra Coupje en je kan de voor en na foto's allemaal openbaar terug vinden. Aan iedereen een mega mega dikke mercie <3 <3 <3

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.