Home > Nieuws > Brugge krijgt einde augustus eerste boekenmarkt

Brugge krijgt einde augustus eerste boekenmarkt

Geschreven op 13 augustus 2019 door Mario De Wilde

Het Comité voor Initiatief kleurt het Brugse evenementenaanbod met grootschalige evenementen zoals de Tripel Dagen en Brugge Feest (op oudejaarsavond). Deze nazomer pakt het comité uit met twee evenementen die kleiner zijn van opzet, maar daarom niet minder leuk. Het gratis volksspelenparcours op de Burg (dit jaar op zondag 8 september) is ondertussen een vaste waarde. Spiksplinternieuw is de boekenmarkt langs de Steenhouwersdijk op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.

Voor het eerst een boekenmarkt

Brugge is zelf het onderwerp van heel wat boeken. En we mogen ook fier zijn op auteurs als Peter Verhelst, Lara Taveirne, Bart Moeyaert, Pieter Aspe, Klaas Verplancke… of cartoonisten als Kamagurka en Marec. Brugge en een boekenmarkt: het is dus een logische combinatie, zeker als je de boekenverkoop combineert met een schilderachtige setting. Langs de Steenhouwersdijk en de Groenerei, in het verlengde van de Vismarkt, zullen op 31 augustus en 1 september diverse boekenstandjes opgesteld staan. Voor bezoekers, kooplustigen en boekenwurmen een unieke gelegenheid om in een gezellige sfeer niet alleen het boekenaanbod, maar ook de pittoreske omgeving van de rei te verkennen. Voor wie boeken te koop heeft, een prima gelegenheid om daar een standje op te stellen, in de omgeving van prachtige bomen, zitbanken en de kademuur. Gent organiseert al vele jaren op zondagvoormiddag een boekenmarkt dus waarom zou het in Brugge niet lukken?

Inschrijven

Voorzitter Erwin De Jonghe van de vzw Comité voor Initiatief Brugge: ‘Het aantal standplaatsen is beperkt, maar zolang de voorraad strekt, is iedereen welkom om zich in te schrijven via info@comitevoorinitiatief.be. Via hetzelfde mailadres kan men ook bijkomende informatie vragen. Het standgeld houden we laag: we vragen voor 1 dag € 15 en voor 2 dagen € 25. We vragen dan wel dat de standhouders zelf voor een stand zorgen. Ze kunnen een tafel meebrengen of op een creatieve manier gebruik maken van de kademuur.’

De boekenmarkt vindt plaats van 8 tot 18 uur. Inschrijven kan van woensdag 14 augustus tot en met woensdag 21 augustus.

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, wordt slechts één standplaats per inschrijver toegezegd. Na contactname op info@comitevoorinitiatief.be verneemt de kandidaat-standhouder of er nog plaats vrij is en wordt hij uitgenodigd om het gevraagde bedrag over te schrijven. Daarna is de inschrijving definitief.

Tip: tijdens het weekend van de boekenmarkt zijn er veel mensen uit de regio in Brugge, maar ook veel bezoekers, dus breng gerust ook anderstalige boeken mee!

(©)Foto Jan Dhondt

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.