Home > Nieuws > Braderie Brugse Langestraat & Hoogstraat half september pakt uit met tal van nieuwigheden

Braderie Brugse Langestraat & Hoogstraat half september pakt uit met tal van nieuwigheden

Geschreven op 13 augustus 2019 door Mario De Wilde

Half september (14 en 15)  is er de jaarlijkse braderie van de Langestraat en Hoogstraat. Die loopt ieder jaar van de Kruispoort tot aan de markt, met daarbij enkele zijstraten. Er is recent een nieuw bestuur opgestaan en is meteen duidelijk. Naast het klassieke menu van een ‘braderie met fanfare’ wordt de tweedaagse uitgebreid met een mooi nieuw initiatief/event. Op zaterdag is er een heus StreetArt event, waarbij er op zes locaties kunstenaars aan het werk zullen zijn, die de weken erop in het straatbeeld aanwezig blijven. In het najaar worden deze werken dan geveild voor een goed doel, vzw Oranje.

Wat houdt het juist in? Voor de braderie worden zes blanco doeken van 1 x 3 meter geplaatst boven het straatbeeld, waar normaal de kerstverlichting hangt. Deze doeken worden op zaterdag 14 september tussen 10 en 19 u bewerkt ( op een hoogtewerker ) door 6 verschillende kunstenaars. Nadien blijven deze doeken nog geruime tijd hangen, om dan ruime tijd nadien geveild te worden. Kunstenaars die interesse hebben in dit event mogen zich aanmelden op … vóór 23 augustus. Het bestuur maakt de week erop bekend welke kunstenaars het geworden zijn. Een uitnodiging gaat nog deze week de deur uit, maar uiteraard hebben wij niet elke naam/contact, dus zelf aanmelden moet ook. Met eerdere projecten/foto’s erbij.  Kunstenaars kunnen zich aanmelden op LaHo LangestraatHoogstraat lahovzw@gmail.com. Verder is er op zaterdag en zondag nog kids streetart mogelijk thv Bambino. Fanfare(s) op zaterdag en zondag. Ontbreekt een springkasteel niet. Er is een klein micro brouwerij event thv Rijksarchief, vanuit De Bierboom. En zet elke handelaar zijn beste beentje voor.

(©)Foto LAHO

2 reacties

Peter Six
2019-08-14 07:48:45
Ik wil me kandidaat stellen als deelnemend kunstenaar. Werken kan je bekijken op mijn facebook pagina Peter Six Art. groeten Peter Six Maalse Steenweg 41 bus 215 GSM 0493 166510
Martens Marc
2019-08-13 19:12:14
Kloot Per W

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.