Home > Nieuws > Bosgroep Houtland schenkt bosrolstoel aan WZC Morgenster in Sijsele

Bosgroep Houtland schenkt bosrolstoel aan WZC Morgenster in Sijsele

Geschreven op 12 juni 2019 door Mario De Wilde

Voortaan kunnen de bewoners van het woonzorgcentrum Morgenster te Sijsele ook als ze slecht te been zijn volop genieten van de groene omgeving nabij de instelling. Het bestuur van de Bosgroep Houtland vzw schenkt hen namelijk een rolstoel die geschikt is om onverharde bospaden te trotseren. Jan Goris, coördinator van de Bosgroep verduidelijkt: “Dit type rolstoel is vooral gekend als strandrolstoel maar eigenlijk kan je ermee terecht op alle soorten terrein. De stoel is uitgerust met brede ballonbanden en de zwenkwieltjes zitten achteraan, onder de handen van de duwer, waardoor draaien in het zand veel eenvoudiger wordt. De stoel kost zo’n 3.000 euro.”

Pad vrij toegankelijk
De Bosgroep Houtland is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen om private boseigenaars te ondersteunen bij het duurzaam beheer van hun eigendommen. In 2018 werd door de Bosgroep op het domein van het voormalige ALMA ziekenhuis in Sijsele een gezondheidswandelpad aangelegd. De bedoeling is dat ook de minder mobiele bewoners van het Woonzorgcentrum met hun bezoekers of begeleiders dit pad kunnen gebruiken. Het pad is trouwens voor iedereen vrij toegankelijk. Het werd bewegwijzerd met rode pijlen vanaf de ingang van het woonzorgcentrum en vanaf de ingang van het ziekenhuis. Jan Goris: “De vraag voor de rolstoel kwam van het WZC zelf. Het was leuk om te horen dat er effectief interesse is voor realisaties van de Bosgroep. Vanuit het aanpalende ziekenhuis vernam ik
dat het wandelpad ook gebruikt wordt voor groepsrevalidatie met hartpatiënten. Zo’n boswandeling is uiteraard een heerlijke afwisseling als je uren in een muffe fitnesszaal moet doorbrengen. Relatief weinig private domeinen kunnen worden opengesteld. Als de omstandigheden en de eigenaars dit toch toestaan, dan proberen we dat met de Bosgroep maximaal te ondersteunen.”
Wie zijn de bosgroepen?
De bosgroepen zijn vzw’s onder de bevoegdheid van de Vlaamse provincies die private boseigenaars ondersteunen bij het beheer van hun bos. Elke boseigenaar kan gratis en vrijblijvend aansluiten bij de bosgroepen. Hij of zij krijgt er advies, informatie en hulp bij de bosadministratie. Daarnaast coördineren de bosgroepen ook beheerwerken zoals aanplantingen en houtverkopen en organiseren ze opleidingen en excursies. Op die manier streven ze naar duurzaam bosbeheer in Vlaanderen met gezonde bossen, meer en betere natuur, recreatie en houtproductie. De Vlaamse bosgroepen vertegenwoordigen ruim 13 000 leden die samen meer dan één derde van alle Vlaamse bossen beheren. www.bosgroepen.be
Woonzorgcentrum Morgenster vzw
Woonzorgcentrum Morgenster vzw, een huis waar ouderen vast of tijdelijk wonen en waar familie altijd welkom is. Het woonerf Morgenster ligt in een mooie, groene parkomgeving op hetzelfde domein als de polikliniek van AZ Alma te Sijsele. Het woonzorgcentrum wil een omgeving creëren waar de bewoner zich thuis voelt. Waar nodig wordt daar gepersonaliseerde zorg aan toegevoegd. Morgenster biedt volgende diensten aan: een woonzorgcentrum, een centrum voor kortverblijf, een dagverzorgingscentrum en een groep van assistentiewoningen.

Meer info? 050 72 71 80 / info@wzcmorgenster.be/ www.wzcmorgenster.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.