Home > Nieuws > Beautysalon Elke in Assebroek bestaat 20 jaar en genomineerd voor ‘Schoonheidssalon van het Jaar’

Beautysalon Elke in Assebroek bestaat 20 jaar en genomineerd voor ‘Schoonheidssalon van het Jaar’

Geschreven op 11 september 2019 door Mario De Wilde

Beautysalon Elke in Assebroek bestaat 20 jaar en is uitgerekend in dit jubileumjaar genomineerd voor Schoonheidssalon van het Jaar 2019. Zaakvoerder Elke Vanraes werd 38 jaar geleden geboren in Brugge. Haar voorliefde voor nagellak en gezichtscrèmes vormde de basis voor het volgen van de opleiding schoonheidszorgen in haar tienerjaren. Na het beëindigen van het middelbaar, zogezegd klaar voor het echte leven, wist ze al dat je enkel maar echt kan ondernemen door je te specialiseren en te onderscheiden. Deze les werd haar in de genen meegegeven, haar volledige familie zijn immers ondernemers. Zo gezegd , zo gedaan. Haar ouders steunden haar door dik en dun en ze mocht cursussen volgen zoveel ze wou. Dit was als het ware Elke haar groen licht naar een bruisende toekomst.

Syntra West werd bijna haar tweede thuis, talloze cursussen en bijscholingen volgende ze niet alleen daar maar over het hele land en in het buitenland bij verschillende firma’s. Ze kreeg tot 3 maal toe de kans om met de wereldkampioen nagelstyling Tom Holcomb cursus te volgen. Het Belgisch kampioenschap nagelstyling leek haar iets, ze deed mee aan deze wedstrijd en werd Belgisch kampioen. Haar geluk kon niet meer op en haar nieuwe standaard werd gelegd voor de zaak: de klanten een zo goed mogelijk service bieden waarbij kwaliteit en kennis primeren. 12 jaar geleden verhuisde de zaak naar de Baron Ruzettelaan 101 in Assebroek (Brugge) . Na heel veel research vond Elke zich volledig terug in het schoonheidsmerk BABOR. De eisen die ze zichzelf stelde, had Babor ook, een ideaal ‘huwelijk’. Het continue bijscholen (min 8 opleidingen per jaar ) en het innoveren zijn
er zeer belangrijke eisen. Om zich te onderscheiden vindt Elke het zeer belangrijk om ook kwaliteitslabels te behalen. Op een jaar tijd (2017) werden ze bekroond met een ‘master of beauty’ label en kreeg ze van Babor maar liefst 5 sterren toegereikt en werd Beautysalon Elke een ‘excellent schoonheidssalon’. In 2019 mocht er nog eentje bijgespeld worden namelijk de ‘Babor beauty star’. Het volgend doel is nu ‘Schoonheidssalon van het jaar’. Volgens ons de kers op de taart.

Eind 2018 werd beslist om de zaak volledig te vernieuwen en te vergroten. De verbouwingen werden in 2 fasen uitgevoerd om de klanten steeds te kunnen blijven bedienen. Tijdens de verbouwingen kreeg Elke te horen van deze ‘verkiezing’. Iets wat als muziek in de oren klonk. Na het indienen van een volledig marketing en social plan werd de zaak verrast door een ‘mystery client’, iets wat zeer op prijs werd gesteld omdat uit de resultaten kan worden bijgeleerd om de klant zich nog meer op zijn gemak te doen voelen en mee te zijn met de nieuwste trends. Ondertussen werd de zaak bekroond met een certificaat van nominatie. Eind november volgt dan nog de finale in Antwerpen! Spannend.

Beautysalon Elke, Baron Ruzettelaan 101, Assebroek.  www.beautysalon.be

3 reacties

Kris Vanraes
2019-09-17 15:24:46
Liefste Elke, je weet niet half hoeveel ik fier op je ben! Ik wens je heel veel succes met de vernieuwing van jouw beautysalon! Je papa
Annabelle
2019-09-11 11:29:25
Toppie elke, we zijn zeer trots op jou 😘
elke vanraes
2019-09-11 10:11:48
super bedankt voor het artikel, bedankt voor de fijne samenwerking

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.