Home > Nieuwpoorts bedrijventerrein De Noordvaart krijgt uitbreiding

Nieuwpoorts bedrijventerrein De Noordvaart krijgt uitbreiding

Geschreven op 29 september 2021 om 14:32 door Mario De Wilde

Stad Nieuwpoort en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het huidige bedrijventerrein. Nieuwpoortse starters en ondernemers krijgen voorrang. Nieuwpoort kiest bij de uitbreiding van het bedrijventerrein De Noordvaart voor extra ruimte voor lokale bedrijven, een bedrijfsverzamelgebouw voor kleine ruimtevragers, en een zone voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut. De uitbreidingszone heeft een totale oppervlakte van bruto 9 hectare en sluit naadloos aan op het bestaande bedrijventerrein. Op de max. 5000 m² grote percelen bouwen kopers zelf met een architect en aannemer naar keuze. Hierbij is de integratie van een bedrijfswoning ook mogelijk.

In het plannings- en ontwikkelingsproces staat een efficiënte, kwalitatieve en duurzame invulling van de beschikbare ruimte voorop. Dit moet resulteren in een aantrekkelijke vestigingslocatie met een evenwichtige waterhuishouding, kwalitatieve groenaanleg, hedendaagse architectuur en gebruik van hernieuwbare energie. “Door onze bedrijfsruimtes maximaal en slim te benutten, creëren we een levendige werkomgeving met economische én maatschappelijke meerwaarde”, vertelt Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI.

“De vraag naar ruimte om te ondernemen blijft onverminderd groot, ook in Nieuwpoort. De uitbreiding van het bedrijventerrein De Noordvaart vormt bijgevolg de ideale mogelijkheid om onze lokale economie een extra boost te geven. Daarbij leggen we nadruk op de lokale ondernemers”, vult burgemeester Geert Vanden Broucke aan. Een gericht doelgroepenbeleid bepaalt welke bedrijven zich op het terrein kunnen vestigen. Zo krijgen Nieuwpoortse starters en ondernemers die willen uitbreiden of zich moeten herlokaliseren, voorrang. Ondernemers die zich nog kandidaat willen stellen voor de aankoop van een bedrijfsperceel kunnen dat via www.wvi.be/ondernemen/inschrijven. Wie een vraag heeft of bijkomend advies wil, neemt contact op via ondernemen@wvi.be of tel. 050 36 71 71.

Slim ruimtegebruik op het bedrijventerrein

Opdat kleine ruimtevragers zich  kunnen vestigen op het bedrijventerrein, werd in overleg met de Stad ingezet op de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw. Een bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit afzonderlijke units op eenzelfde perceel, waarvan bedrijven er één of meerdere kunnen aankopen. Projectontwikkelaar ION zal het ontwerp realiseren en verkopen.

Timing van het project

WVI stelt binnenkort een ontwerper aan die het technisch dossier uitwerkt en de omgevingsvergunning van de infrastructuur- en omgevingswerken behandelt. Zodra de omgevingsvergunning is toegekend, start de daadwerkelijke ontwikkeling van het gebied. Dit begint  met een archeologisch onderzoek, gevolgd door de infrastructuurwerken. “We verwachten om de effectieve infrastructuurwerken aan te besteden en uit te voeren in 2023”, besluit Geert Sanders. “Als we deze planning kunnen aanhouden, dan zullen de percelen eind 2024/begin 2025 effectief bouwrijp zijn.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.