Home > Nieuwpoort zit nu ook in een winters Kerstjasje

Nieuwpoort zit nu ook in een winters Kerstjasje

Geschreven op 20 december 2021 om 08:16 door Mario De Wilde

Met Winters Nieuwpoort zorgt Stad Nieuwpoort tot en met zondag 9 januari 2022 voor echt winterplezier. Nieuwe blikvangers zijn de mini-kerstcarrousel, het kronkelende ijspad, de Winter Slide en het winterse terras op het Marktplein. De Stad investeerde ook fors in extra kerstdecoratie om het geheel nog sfeervoller te maken. Voor de eerste keer wordt ook een kerstversieringwedstrijd voor Nieuwpoortse ondernemers gelanceerd. Tijdens het evenement Winters Nieuwpoort trakteert de Stad iedereen gedurende drie weken op extra sfeer en gezelligheid. Het diverse activiteitenprogramma biedt voor iedereen wat wils in Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad.

Schepen van Toerisme Ann Gheeraert reageert enthousiast: “Winters Nieuwpoort bundelt alle animatie die Stad Nieuwpoort de komende kerstperiode in petto heeft. Ondanks de verstrengde coronamaatregelen valt er in Nieuwpoort heel wat te beleven. Het volledige programma ontdek je op www.wintersnieuwpoort.be.” Burgemeester Geert Vanden Broucke benadrukt dat alles veilig wordt georganiseerd: “Ondanks de moeilijke coronasituatie kunnen we dit alles op een veilige maar toch ongedwongen manier organiseren. Waar nodig draag je een mondmasker en toon je het COVID-certificaat.. We blijven voorzichtig maar hopen toch dat iedereen zich volop kan amuseren. Hou het veilig, geniet van elkaar en van Winters Nieuwpoort.”

Het Marktplein in Nieuwpoort-Stad verandert in een prachtig winterdorp: Winter Village. Absolute blikvangers zijn het gloednieuwe schaatspad van 100 meter en de mini-kerstcarrousel. Verder tref je er ook een ruim winterterras aan waar je van de fijnste gebakjes en hartverwarmende aperitieven kunt genieten. In Nieuwpoort-Bad staat het winters avontuur centraal. Je waant je er echt in de Alpen-aan-Zee! Naast de Sint-Bernarduskerk staat een grote rodelbaan. Met zicht op zee glij je vlotjes naar beneden. Op de hoek van de Lombardsijdestraat en Dienstweg Havengeul kun je terecht in de Winter Chalet ‘Chez Babette’. Ook de authentieke paardencarrousel komt hier te staan.

Tot slot werden de straten aangekleed met fonkelende lichtjes en prachtige decoraties. In totaal kregen 1.800 kerstbomen een plaatsje in Nieuwpoort. Deze werden versierd met maar liefst 11,7 km aan lichtguirlandes. Daarnaast investeerde de Stad ook fors in nieuw kerstornamenten. Zo kregen de winkelstraten in Nieuwpoort en de Albert I laan en heuse upgrade met nieuwe figuren en lichtslingers. Wie zin heeft om alle kerstdecoraties te bewonderen, kan de twee uitgestippelde winterparcours doorheen de stad volgen. Er is één parcours in Nieuwpoort-Stad en één in Nieuwpoort-Bad. Beide kunnen ook gecombineerd worden tot een Winterwandeling XL.
Wedstrijd kerstversiering
Ook de Nieuwpoortse handelaars zijn volledig in wintermodus. Hun etalages, cafés, logies en restaurants krijgen een opvallend kerstkleedje aangemeten. Om dit jaar nog meer kerstversiering in de winkelstraten te krijgen, wordt een wedstrijd voor de beste kerstdecoratie uitgeschreven. De Lokaal Economische Raad geeft 200 euro aan de drie handelszaken met de meeste publieksstemmen. Stemmen kan van 21 tot en met 31 december 2021 via www.nieuwpoort.be/wedstrijd-kerstversiering. In totaal zijn er 30 ondernemers ingeschreven.

Foto © stad Nieuwpoort

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.